Peste 30 de milioane de lei, necesari pentru campusurile şcolare. Unde vor...

Peste 30 de milioane de lei, necesari pentru campusurile şcolare. Unde vor fi construite acestea

0
DISTRIBUIȚI

zidar

În perioada 2007 – 2008, Ministerul Dezvoltării a iniţiat lucrări la peste 160 de campusuri şcolare din întreaga ţară, dar niciunul nu a fost dus la bun sfârşit. Printre acestea se află şi două campusuri din judeţul Timiş, ale căror şantiere au fost deschise la Jimbolia şi Sânnicolau Mare, însă lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a afirmat, zilele acestea, că există şanse foarte mari ca în urma vizitei pe care o va face în această săptămână la Bucureşti, să se aloce sumele de bani necesare finalizării lucrărilor la cele două campusuri şcolare.


Mai mult, se încearcă chiar obţinerea de fonduri şi pentru alte trei lucrări începute, dar nefinalizate din mai multe localităţi timişene.

Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Timiş, ne-a declarat că la sfârşitul anului trecut s-a trimis o listă către Ministerul Dezvoltării cu nouă lucrări începute la diferite şcoli din judeţ. “Campusurile şcolare de la Jimbolia şi Sânnicolau Mare au fost în capul listei. Am avea nevoie de 17 milioane de lei pentru cel din Sânnicolau Mare, unde a fost realizată doar fundaţia, şi de încă 16 milioane de lei la Jimbolia, unde construcţia este aproape ridicată”, a mai precizat Francisc Halasz.

Judeţul Timiş ar mai putea primi alte milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la şcoală din Giarmata, unde este nevoie urgent de o nouă clădire, cea veche fiind retrocedată, şi la unitatea de învăţământ din Dudeştii Noi. De asemenea, în localitatea timişeană Gottlob au început lucrările la un teren de sport, care nu a fost terminat din lipsă de fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.