Piaţa Iosefin, construită cu milioane de euro de firma lui Georgică Cornu,...

Piaţa Iosefin, construită cu milioane de euro de firma lui Georgică Cornu, reparată la un an de la inaugurare cu jumătate din garanţia pentru lucrări

6
DISTRIBUIȚI

poză 1

Clădirea Pieţei Iosefin, construită de firma lui Georgică Cornu, cel supranumit „regele asfaltului din Banat” intră din nou în reparaţii asta după ce la numai trei luni de inaugurare au fost făcute primele „cârpeli”.  Jumătate din banii lăsați garanție de firma lui Cornu care a construit noua Piață Iosefin vor fi cheltuiți în aceste zile pentru că lucrările recepţionate de Primăria Timişoara nu au fost de calitate.

La un an după ce piața a fost inaugurată și dată în folosință, aceasta arată ca după război: în fața liftului panoramic interior a apărut un crater mai lung de un metru, la ultimul etaj, peste shaorme și cartofii prăjiți de la fast-food-uri plouă, acoperișul fiind realizat prost, iar la subsol, canalizarea, prost dimensionată, nu face față. Pe lângă acestea, mai multe clanțe de la ușile laterale s-au rupt, iar stratul de vopsea ”specială” pentru trafic intens de pe trepte s-a dus.

Zilele acestea în piață nu se mai poate intra pe ușa principală, în fața clădirii apărând un șanț adânc de aproape doi metri. Oficial, ”se amenajează trotuarul”, spune directorul economic SC Piețe SA. Șeful Pieței Iosefin, Mircea Chirilă, oferă însă detalii: ”intrarea se va face în două trepte, dar sperăm că rezolvă și canalizarea. Aceasta a fost neconformă cu garanția, pentru WC-uri a trebuit să plătim reparații. Și acoperișul lasă de dorit. La fiecare ploaie intră apă”.

Pentru construcția Pieței Iosefin ”regele asfaltului” a încasat peste trei milioane de euro, printr-o firmă din grupul Confort intrată între timp în insolvență. Este rațiunea pentru care nu această firmă efectuează reparațiile iminente, ci o alta, găsită de primărie, Eurowindow SRL. Firma a fost aleasă prin selecție de ofertă, pentru că valoarea lucrărilor este sub 15.000 de euro.Garanția clădirii se întinde pe 10 ani, iar suma depusă de firmă ca și garanție se ridică la 170.000 de lei, arată reprezentanții municipalității.  Din acești bani constructorul ar trebui să remedieze problemele care apar în cei 10 ani.


Jumătate din sumă va fi cheltuită primăvara aceasta. ”Constructorul nu mai are capacitatea să facă lucrările, astfel că reparațiile sunt făcute de o altă companie, Eurowindow SRL, din banii de garanție. Se efectuează lucrări la subsol, pentru rezolvarea problemelor de canalizare, și urmează acoperișul. Este vorba de remedieri tencuieli subsol, grupuri sanitare, remedieri pante de scurgere de la acoperiș, remedieri terasă beton acoperiș”, au arătat reprezentanții Primăriei Timișoara.  În condiţiile în care după primul an de la finalizarea lucrărilor, jumătate din suma lăsată  ca şi garanţie este folosită pentru reparaţii , nu se ştie ce se va întâmpla când va fi nevoie  bani ca să se repare piața în al nouălea an de garanție.

 

 

6 COMENTARII

  1. cine-I seful pietei,mircea chirila,fostul securist?,care la finele carierei a ajuns directorul Politiei de Frontiera Timis,SARACUTUL de el a trebuit sa isi mai ia un job? probabil ca nu ii ajunge pensia de director de vreo 5000 ron,pt a-si plati taxele la „garsoniera” . dar parca era o lege care nu permitea doua venituri de la stat,oare nu mai sunt oameni capabili in tara asta,trebuie sa-i punem tot pe aia care au conturile unflate ? RUSINE SA VA FIE NOMENGLATURISTILOR !!!!d-nu ORBAN unde-i pct.8 din proclamatia de la TIMISOARA!!!, tara de cacao, ar trebui sa plecam toti din tara sa-i lasam pe astia sa si-o traga intre ei!!!

  2. v rog frumos s nu v luati di cumatru mircea,c iel iesti un om cumscadi ptc pi mini m-a lasat s fiu sef la vama cu ungurii si dupa ce avenit iel la conduceria pol de fr.,desi recunosc ca sunt un bou analfabet,agramat si nu meritam acist post cari iera o palarii pria mari pt mini, ieu dialtfel am ajuns ofiter de graniceri cu ajutorul lu socrumieu si pt ca am limba lunga si fina. Riecunosc c fata lu dnu director iera in America la facultati si iera studiili cam piparati !!! Di aia ieu a trebuit s m rog di subordonatii miei s-mi mai facc plinul la ixpiero,si multi altili,pi unii i-am cam omorit cu prietentiile miele,dar s m scuzati c ieu aviam multii chieltuieli!!! La piensie am mai lucrat si ieu la dnu MAN la Carani ,jurist, da di bun ci am fost so dus totu pi pul!!!

  3. Intamplator am trecut pe acolo si am asistat la o discutie intre palmaşii care se contraziceau cu privire la ingroparea sub beton a instalatiei electrice gasite in fata cladiri. Un Dorel de pe excavator nu era de acord cu colegii lui ca sa nu acopere cu beton, insa mai marele sef (unul mai tinerel) ii zorea sa se apuce de lucrare. Evident ca nu aveau NICIUN STUDIU DE FEZABILITATE sau vreun PROIECT pt lucrarile ce le efectuau, ci doar experienta căpătată la atâtea lucrari care au trecut prin mâna lor. Lucrau de zor la fndatia treptelor de la intrare in piata si nu erau hotarati ce sa faca. Cum stateam gura cască acolo, gaşca lor s-a spart si nu am mai avut ocazia sa vad hotarârii lor.

  4. DNA Timis nu invata nimic de la „profesorii” din Bucuresti ? Fara un „Kamikaze”, nu sunt in stare sa afle unde este coruptia si unde sunt banii „evaporati” din aceasta lucrare ? Cautati in contabilitatea firmelor lui Cornu facturile emise de firmele fantoma ale tiganilor din Strehaia si din alte localitati ale jud. Mehedinti (marfuri si prestari de servicii). Daca analizati Declaratia 394 (extinsa) inregistrata de firmele lui Cornu la DGFP si faceti un control incrucisat, intr-o saptamana aflati exact cat a fost „potul” extras din aceasta lucrare. Dupa aceea intrebati-l pe Cornu ce-a facut cu banii ridicati din cont, prin intermediul firmelor fantoma si ati rezolvat problema. De ce nu se poate si cine nu vrea sa faca aceste verificari ? Chiar nu mai exista institutii necorupte in Romania ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.