Poliţia de Frontieră Timişoara anunţă scăderea cu 18% a numărului dosarelor de...

Poliţia de Frontieră Timişoara anunţă scăderea cu 18% a numărului dosarelor de contrabandă, în timp ce piaţa e invadată de ţigări fără timbru

6
DISTRIBUIȚI

tigari netrimbrate 1

Marble, Fast, Monte Carlo, sau slim-uri gen Trocadero, se vând zilnic, cu miile în piețele Timișoarei. O simplă plimbare prin Piața Iosefin atrage oferte din partea a cel puțin 20 de vânzători de țigări netimbrate. În Piața 700 se întâmplă la fel. În timp ce piața neagră e saturată de țigări de contrabandă, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara (ITPFT) raportează că i-a scăzut numărul dosarelor de contrabandă cu 18%, comparativ cu anul 2012.

Conform bilanțului prezentat conducerii IGPFR, timișorenii susțin că au început să câștige lupta cu contrabandiștii. ”În cursul anului 2013 au fost constatate un număr de 221 cazuri de contrabandă cu ţigări, în care au fost implicate 260 persoane (258 cetăţeni români şi 2 cetăţeni sârbi). Cele mai multe evenimente au fost înregistrate la sectoarele poliţiei de frontieră Naidăş, Drobeta Turnu Severin, Moraviţa şi Jimbolia. Au fost confiscate un numǎr de 148.884 pachete ţigǎri, provenite din Republica Serbia , în valoare de 1.555.745 lei. Faţă de situaţia înregistrată anul trecut, numărul de evenimente este în scădere cu 18% însă a crescut cu 10% numărul pachetelor de ţigări confiscate”, se arată în bilanț.

Oamenii legii nu au nicio explicație în legătură cu faptul că piața neagră a țigărilor netimbrate este înfloritoare

Comandantul Inspectoratului, se declară mulțumit de rezultate.


“În concluzie apreciez activitatea desfăşurată de lucrătorii noştri ca fiind una pozitivă, cu multe ore de muncă, efort susţinut depus de întregul colectiv pentru a ajunge la rezultatele prezentate. Performanţele înregistrate în perioada analizată au fost posibile datorită muncii în echipă, seriozităţii de care au dat dovadă colegii precum şi pregătirii profesionale”, transmite șeful ITPFT, comisar şef de poliţie Ion Mirescu.

Polițiștii de frontieră din vestul țării au mai raportat că au confiscat anul trecut 26,5 kg de cafea, 46,3 kg de tutun, 894 perechi de ochelari de firmă și 89 de pantofi de sport, 169 de litri de erbicid și 1.466,5 litri de alcool.

Anul trecut, pe raza ITPFT au fost înregistrate un număr de 79 de treceri şi tentative de trecere ilegală a frontierei, cu 175 persoane implicate, în scădere faţă de anul 2012 când au fost înregistrate 713 evenimente, cu 2.270 persoane implicate. Și numărul traficanților de migranți a scăzut, la 27, aproape jumătate față de numărul celor depistați în 2012.

La frontieră au mai fost depistate 30  de mașini furate, două pistoale și muniție, deținute ilegal. Totodată, a fost destructurat un grup infracțional care producea clandestin explozibili (împreună lucrătorii  B.C.C.O. Arad, sub coordonarea şi în baza delegării procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara) și au fost prinși 62 de braconieri.

”Starea şi paractica disciplinară”

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPFT s-au remarcat în cadrul competițiilor sportive organizate la nivelul IGPFR, astfel că 150 ( 43 de ofițeri și 107 agenți) au primit recompense.

Pe de altă parte, 15 ofițeri și 39 de agenți au fost penalizați. ”Cu toate că marea majoritate a poliţiştilor din inspectorat au înţeles rolul şi locul pe care îl au în acest cadru instituţional, au fost înregistrate şi cazuri în care s-a impus cercetarea prealabilă pentru un număr de 15 ofiţeri şi 39 agenţi datorită săvârşirii unor abateri disciplinare sau a unor nereguli constatate pe linie de serviciu. În perioada analizată au fost aplicate un număr total de 49 sancţiuni disciplinare, pentru 15 ofiţeri de poliţie şi 39 agenţi de poliţie”, se arată în bilanț.

IIPFT îşi exercită autoritatea legală pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi.

 

6 COMENTARII

  1. Psihoza. Mentalistu’ e si mare traficant si aduce tigari in piata la Timisoara. Cu masina de MH, ca sa fie totul „conplet”. Gata. Acum politia isi face treaba, au arestat toti coruptii din vami. Deci nu „egzista” nicio „esplicatie”. Tigarile din piata nu au trecut prin vama ca acum nu avem decat vamesi cinstiti si cum te prinde cum te… leaga.

  2. normal ca a scazut ca nu-i mai prinde nimeni, nu ca nu ar fi pe piata tigari la negru. daca-r da o raita prin piete ar auzi ,,tigari, tigari**. dar nu se duc politistii pe acolo ca-i zgaraie-n urechi. Se aude, domnii sefi mari de prin politii?

  3. Se pare ca si in pol de front.domneste haosul precum in celelalte institutii ale statului,asta datorita” profesionalismului” pe care il promoveaza sefii de institutii care la randul lor au fost pusi pe criterii stiute doar de clasa politica. FELICITARI ROMANICA!!!

  4. sami bag poola in UE si preturile astronomice din romania ca salarile sant extracomunitare si fraierii se bucura ca mai vad la tv cate o arestare si mai uita de saracia in care ne-am bagat odata cu revolutia poolii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.