Premieră extraordinară: Simfonia a III-a a lui George Enescu, pe scena Filarmonicii...

Premieră extraordinară: Simfonia a III-a a lui George Enescu, pe scena Filarmonicii londoneze

0
DISTRIBUIȚI

Premieră extraordinară la Londra, anul viitor. Pentru prima data pe o scenă din capitala Marii britanii se va interpreta Simfonia a III-a de George Enescu.

Una dintre cele mai cunoscute orchestre din lume, London Philarmonic Orchestra, va interpreta lucrarea compozitorului român sub bagheta celebrului dirijor de origine rusă Vladimir Jurowski (aflat în top 50 cei mai bine cotați dirijori ai lumii) pe 7 februarie 2015, pe scena Southbank Centre în Royal Festival Hall.

Programul de la Londra cuprinde două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov în prima parte, iar în a doua parte urmează “Simfonia a III-a de George Enescu, o lucrare plină de intensitate emoțională, eroică și triumfală, inspirată de angoasele Primului Război Mondial”, se precizează pe site-ul renumitului spațiu cultural Southbank Centre.


„Evenimentul care va avea loc la Londra este unic și demonstrează, o dată în plus, puterea Festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume”, a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al Festivalului “George Enescu”.

Este parte din obiectivele Festivalului Enescu să prezinte publicului național și internațional noi versiuni ale compozițiilor enesciene, în interpretarea celor mai bine cotați artiști contemporani ai lumii.

“Atașamentul meu față de muzica lui George Enescu a crescut direct proporțional cu atașamentul față de Festivalul Enescu, încă de la prima ediție a Festivalului la care am participat ca invitat, în urmă cu nouă ani”, îi povestea dirijorul Vladimir Jurowski jurnalistului Marius Constantinescu, într-un interviu din septembrie anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.