Premieră naţională la Timişoara. Cum sunt ajutaţi, prin muzică, micuţii bolnavi de...

Premieră naţională la Timişoara. Cum sunt ajutaţi, prin muzică, micuţii bolnavi de cancer internaţi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”

0
DISTRIBUIȚI

copii

Prichindeii bolnavi de cancer, internaţi la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, care se luptă să trăiască, vor avea parte de o nouă terapie care să-i ajute să nu le mai fie frică de boală, dar şi de tratamentul sever la care sunt supuşi.

În premieră naţională, voluntarii Asociaţiei Little People vor introduce pe secţia de oncopediatrie din cadrul Spitalului de Copii din Timişoara terapia prin muzică. Aceasta este frecvent folosită în clinicile din ţările occidentale, iar din această lună va fi implementată şi în oraşul de pe Bega, ca parte integrată în serviciile de suport psihosocial oferite zilnic copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer.

Oana Rusu, reprezentant al Asociaţiei Little People, ne-a declarat că micuţii vor asculta muzică relaxantă timp de două ore, în fiecare zi.


Scopul terapiei prin muzică fiind acela de a reuşi să-i scape pe prichindeii bolnavi de anxietate, să nu le mai fie frică de tratament. “Copiii vor fi învăţaţi chiar să facă şi instrumente muzicale din ustensilele medicale, astfel încât să nu le mai fie teamă de ele atunci când le văd. Este un proiect ambiţios şi sperăm că va avea succes”, ne-a explicat Oana Rusu.

Terapia prin muzică va fi implementată prin intermediul proiectului “În lumea muzicii cu Leul Curajos”. Debutul acestuia se va face în această seară, în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, unde va avea loc concertul caritabil “Little People sing for Little People”, de la ora 18.30.

Intrarea la eveniment este pe bază de donații libere. De asemenea, persoanele din comunitate își pot arăta solidaritatea față de copiii și tinerii bolnavi de cancer prin achiziționarea unei bandane sau a unei brățari, în schimbul unei sume simbolice. Concertul va fi susținut de formația ALL Friends Band, formată din  elevi la Liceul N. Lenau din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.