Primăria Timişoara a găsit soluţia pentru a se debarasa de cadavrul zebrei...

Primăria Timişoara a găsit soluţia pentru a se debarasa de cadavrul zebrei de la Zoo. Vezi cât timp a fost ţinută-n frigider

0
DISTRIBUIȚI

Zebra-640x5231

Responsabilii grădinii zoologice din Timișoara au găsit până la urmă o soluție pentru a scăpa de ”mortul din dulap”. După aproape trei luni de la deces, timp în care cadavrul a fost ținut într-un congelator, ei au dus la incinerator corpul zebrei Keimones, animalul primit în dar de la o grădină zoologică cehă. Drumul până la cuptorul Pro Air Clean nu a fost însă așa ușor.

Vă reamintim că, la jumătatea lunii octombrie, presa din Timişoara era invitată la Grădina Zoologică ca să vadă un pui de zebră primit cadou din Cehia. Stresat de drum, pus într-un mediu neprimitor ( zebrele sunt animale colective, care trăiesc în grupuri de câte 10 indivizi, iar acest pui s-a trezit singur) apoi din cauza agitaţiei din jurul său, puiul de zebră s-a speriat şi a fugit din ţarcul în care a fost adăpostit.


În goană, animalul l-a pus la pâmânt pe şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Adrian Bere. La doar o zi de la vizita la Zoo, municipalitatea trimitea un comunicat prin care anunţa că animalul, încă speriat şi agitat, a evadat a doua oară din spaţiul unde stătea şi s-a înecat în heleşteul de la Zoo. Asta după ce  încercarea de tranchilizare a animalului a eșuat. Bere,  participant şi el la operaţiunea de salvare a zebrei, a ajuns la spital, după incidentul soldat cu decesul stupid al animalului. La momentul respectiv primarul Nicolae Robu a declarat că “zebra e responsabilă”.

Moartea zebrei a făcut turul presei centrale. Speriați de amploarea pe carea  luat-o subiectul, edilii nci măcar nu au anunțat oficialii grădinii zoologice cehe că le-a murit puiul de zebră. În schimb, au cerut o expertiză medico legală. ”Am ținut la acest lucru pentru a nu avea probleme și discuții. Avem certificat medico-legal care certifică faptul că zebra a murit  înecată. La finele anului trecut, în baza contractului cu pro Air Clean, după ce am primit acest certificat privind cauza decesului, am trimis cadavrul la incinerare”, a declarat Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu a primăriei Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.