Primarul Nicolae Robu, promenadă control în Gara de Nord din Timişoara. Ce...

Primarul Nicolae Robu, promenadă control în Gara de Nord din Timişoara. Ce era să-l facă să vomite

4
DISTRIBUIȚI

robu la cfr02_resize

Sătul să fie tras la răspundere pentru o problemă care nu îi aparţine, la finele săptămânii trecute edilul şef Nicolae Robu promitea că SNCFR va primi amenzi pentru situaţia jalnică în care se află Gara de Nord din Timişoara.

Astăzi, însoţit de şeful Poliţiei Locale, Dorel Cojan, primarul a descins la gară pentru a face un inventar al problemelor de rezolvat. Ajuns la faţa locului, Robu s-a declarat că este nemulţumit de faptul că gara a devenit locul unde se adună oamenii străzii şi a atenţionat că „nu trebuie să continuăm la nesfârşit aşa. Există o lege care spune că toţi proprietarii trebuie să se îngrijească de spaţiile lor, iar activităţile comerciale trebuie sa se desfăşoare în condiţii de igienă a protecţiei sănătăţii consumatorilor. Avem datoria legală să constatăm cum stau lucrurile şi, dacă se impune, să luăm măsuri. Evident, nu considerăm pe nimeni vinovat aprioric, dar trebuie să vedem la faţa locului, în acord cu prevederile legale”.

Edilul Nicolae Robu a dat o tură prin Gara de Nord indicând din loc în loc aspecte care l-au nemulțumit.


Trotuare sparte, borduri lipsă, mizerie, sala de aşteptare, spaţiile în care se vând bilete, aspectul clădirilor – toate au fost criticate de Robu. După ce a stat circa trei minute în subpasajul de la gară, unde mirosul de urină era insuportabil, primarul s-a grăbit spre ieşire, explicând că îi venea să vomite.

Directorul CFR Timişoara, Mircea Benec, deşi a ieşit pe teren alături de Robu, nu a dorit să facă declaraţii, spunând că despre reparaţiile care se vor face la gară pot vorbi doar cei de la Bucureşti. Practic, descinderea de astăzi a avut mai mult un caracter de avertisment, întrucât Benec a menţionat că, la nivelul CFR, pe ţară, s-au alocat 27 de milioane de lei pentru reparaţii, astfel că veştile bune întârzie să apară. Şeful Poliţiei Locale a spus că a adus cu el şefii serviciilor Protecţia mediului, Dsicplină în construcţii şi Inspecţie comercială care, alături de circa 20 de agenţi, vor face constatări şi vor aplica somaţii, iar mai apoi, dacă nu se intră în legalitate, vor da şi amenzi. Întrebat când aşteaptă primele rezultate concrete, Cojan a menţionat că probabil în două zile poliţia va face publică lista sancţiunilor aplicate. Totodată, nu este excus ca CFR să primească amendă şi pentru aspectul clădirii, a completat Robu.

4 COMENTARII

  1. De cativa ani Gara de Nord arata si miroase jalnic…. Ce Capitala Culturala Europeana, nene… Ce ar zice despre noi si oras strainii care ar intra in Timisoara prin ea????

  2. Mai bine sluga de Cojan l-ar duce pe ” Robul”lui D-zeu si pe Circumvalatiunii , lângă fosta Poliție Rutieră sau acolo e cineva influent ? Poate ar fi bine si pe Take Ionescu lângă I.P.J. , sau in zona mall-ului. Poate sluga de Cojan sa ordone sa dea amenzi si acolo nu numai la conducători auto care n-au unde parca in orașul împăratului Robu.

  3. Nu inteleg cum se poate ca la mai multe parcari ce sunt vizavi de facultati sau scoli exista un nesimtit de aproximativ 3 metri de culoare galbena,rosie sau rosie cerand taxa pt niste parcari pe care nu le-au construit ei,au fost acolo dinainte ca domnul ciuhandu sa paraseasca postul de primar…cele 4 milioane din banii castigati pe parcari si ridicari din anul 2013 unde se duc??o parte la stat??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.