Primarul Nicolae Robu luptă pentru spitalul regional cu pixul și hârtia. Cu...

Primarul Nicolae Robu luptă pentru spitalul regional cu pixul și hârtia. Cu ce veşti a venit Bojin de la Bucureşti

0
DISTRIBUIȚI

robu hol primarie

Agitaţia stârnită de vestea că la Timişoara nu se va ridica un spital regional continuă în orașul de pe Bega. Legat de siuaţie, primarul Nicolae Robu a dezvăluit, la finele săptămânii trecute, că a făcut demersuri concrete pentru schimbarea lucurilor.

„Aşteptăm de la Guvernul României să vedem mai multă aplecare înspre problemele Timişoarei înspre soluţionarea problemelor de care e nevoie pentru implicarea Guvernului. Noi nu ne-am plâns că nu am primit bani de la bugetul de stat, pentru că nu ne este în fire să ne lamentăm, ci ne-am văzut de treabă, am gestionat cât am putut de bine resursele proprii şi am finanţat o mulţime de proiecte care schimbă şi au schimbat în bine oraşul nostru. Dar nu putem să nu reacţionăm atunci când vedem că Timişoara nu este tratată corect în speţe care nu presupun alocare de fonduri de la bugetul statului.


Am reacţionat pe o parte printr-un comunicat de presă şi prin postări pe Facebook dar, cel mai important, prin adrese oficiale trimise premierului Victor Ponta şi ministrului Sănătăţii Eugen Nicolăescu privind intenţiile ca din fonduri europene 2014 – 2020 să se finanţeze realizarea de spitale regionale doar la Iaşi Cluj şi Craiova”, a spus primarul Timișoarei.

„Am argumentat de ce noi considerăm că Timişoara are cel puţin atâtea atuuri câte au celelalte trei municipii importante al României, pe care le respectăm, pentru a găzdui şi ea un astfel de spital regional. Un alt demers făcut către Guvern, adresat doamnei ministru al Transporturilor, vizează starea Gării de Nord. Nicio explicaţie pentru continuarea stării de fapt actuale nu poate sta în picioare şi nu poate fi acceptată de noi timişorenii, şi spun asta ca primar al Timişoarei şi ca cetăţean deopotrivă. Am solicitat, de asemenea, finanţare pentru câteva obiective extrem de importante ale oraşului nostru care nu pot fi realizate și care nu sunt în jurisdicţia primăriei”, a detaliat Robu. Astăzi în cadrul unei conferinţe de presă la Consiliul Judeţean Timiş, preşedintele instituţiei, Titu Bojin, a comentat pe marginea subiectului încă fierbinte. După ce miercuri a fost la Bucureşti pentru a negocia bani pentru proiectele Timişoarei, Bojin a comentat că „spitalul regional nu l-am lăsat la o parte. Nu s-a stabilit încă care sunt axele şi ce bani vor veni. Deocamdată sunt negocieri pentru maternitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.