Primarului Robu i se cere să retragă invitația adresată Noii Drepte de...

Primarului Robu i se cere să retragă invitația adresată Noii Drepte de a participa la proiectul Timișoara, capitală culturală europeană. Ce servicii ar face edilul „mișcării naționalist-fasciste”

15
DISTRIBUIȚI

 

invitatie-ND-copy-copyDupă ce primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a legitimat Noua Dreaptă, invitându-l pe liderul grupării, alături de președinții formațiunilor politice  să semneze protocolul de sprijinire a proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, acum câteva săptămâni, timișorenii reacționează și îi cer edilului să retragă invitația. Oamenii sunt nemulțumiți de alăturarea unei formațiuni naționaliste în acest demers. Marți, timișorenii au lansat o petiție publică, online, adresată primarului, prin care îi cer retragerea invitației de participare a mișcării Noua Dreaptă din orice for consultativ pentru susținerea candidaturii Timișoarei pentru Capitală Culturală 2021

Timișorenii își exprimă astfel îngrijorarea că demersul lui Nicolae Robu, dincolo de încercarea de a păstra un echilibru între forțele politice, face un deserviciu întregului proiect și, în plus, dă legitimitate unei entități controversate.


”Dincolo de gravitatea implicării unei grupări șovine și anti-europene într-un exercițiu de democrație și europenism, vă asigur că participarea unei mișcări neo-fasciste în acest forum nu va contribui nicidecum la consolidarea candidaturii orașului nostru pentru titlul de Capitală Culturală. Dimpotrivă, singura care va avea de câștigat va fi această mișcare naționalist-fascistă, care va dobândi legitimitate prin asocierea cu partide legitime și cu instituții democratice pe care le va contesta odată în plus și din interior. De acum înainte, mișcarea Noua Dreaptă (pe care ați promovat-o în forumul partidelor politice respectabile din Timișoara), va putea să se reclame de la idei esențial anti-europene, promovând șovinismul, discriminarea rasială, etnică și sexuală de la adăpostul unor paravane instituționale democratice, finanțate din bani publici și asociate cu valori europene”, se arată în textul petiției online, care îl invită pe edil să citească site-ul web al mișcării ND și apoi să retragă public public invitația adresată liderului mișcării Noua Dreaptă.

15 COMENTARII

  1. Sunt satul de aberatiile unor asa-zisi timisoreni. Noua Dreapta este o organizatie legal constituita si au dreptul sa se exprime. In 89 au murit niste oameni ca sa avem libertate de expresie. De ce sa nu lasam si pe acesti oameni sa se exprime? Numai pentru ca au alte idei decat noi? Aceia care incearca sa bage pumnul in gura altora sunt adevaratii extremisti.

  2. De ce e lumea impotriva Noii Drepte?!Pana acum din cate stiu sunt singurii care au facut ceva impotriva tiganilor ce au invadat orasul! Nationalisti?!Asa si?A ajuns o rusine sa fi nationalist ? E o rusine sa te numesti roman?Domnilor rusine e cand plecati capul si dati din gura in spatele monitoarelor dar nu faceti nimic !
    Felicitari Noii Drepte !!!Nu fac parte din ea dar as vrea !

    • Contacteaza ND Timisoara ( gasesti toate informatiile pe site ) si nu iti va parea rau.
      Cu oameni ca tine, mine si altii putem sa ne impotrivim actiunilor maghiare, tiganesti, comuniste.

      TND!!!
      TLC!!!

  3. Sunt cei care au marsaluit impotriva mafiei tiganesti????bravo lor,sau mai bine vor timisorenii partidul lui Remus Cernea sa se legalizeze dreptul barbatilor sa mearga de mana pe strada:)))))

  4. Se vede clar, de la 1Km ca e total ambigua formularea „timișorenii reacționează și îi cer edilului să retragă invitația” – oare cine sunt acesti „timisoreni”???
    Nu cumva se incearca astfel indepartarea ND-ului din acest priect? Si nu numai, din pacate.
    Eu unul, sincer nu cred in aceasta abureala, cum ca „timisorenii reactioneaza”, si mai stiu eu ce… Nu am auzit nimic in acest sens. Eu banui ca treaba asta este foarte bine „impachetata” de cei din „minoritatile” asa zis „sexuale” si/sau de catre „cioromelos”.

    Traiasca Legiunea si Capitanul!
    Doamne-ajuta!

    • vezi ca nu stii???
      „Timisorenii” care au cerut asta sunt trei” VISINEL, CARPACI, si PARDAILANE!
      ai priceput legionar si nazist ci iesti?

    • Pt „Cetatian”.
      Daca esti „incoult” ai putea sa nu spui nimic, lumea nu ar stii.
      Dar daca te dai mare „cetatian” macar invata cum se scrie.

      Apoi nu poti fi decat comunist ( la ei nu prea conta cetateanul, asa ca puteai sa scrii cum vrei ) sau bozgor ( aia oricum nu stiu sa „vorbeste bine romaneste”.

      Stai in banca ta, ca e mai bine.

  5. Ce treaba are cu Noua Dreapta? ND sunt o organizatie legal constituita si moderata. Ii vreti pe radicalii aia de la Nationalistii Autonomi??? Mai tineti minte povestea cu sterilizarea tigancilor?!… Aia cum vi se par? Daca ND nu ar fi existat, trebuia inventata. Va dati seama ca trebuie sa existe o organizatie moderata pentru ca altfel organizatii extremiste ca Nationalistii Autonomi ar fi fost probabil cu si mai multa priza la public. E nevoie si de organizatii „tampon” care sa fie o alternativa la extrema dreapta. Repet, Nationalistii Autonomi sunt cu adevarat radicali si stiu ce vorbesc. Am la facultate colegi care fac parte din organizatia respectiva. Nu tolereaza niciun fel de opozitie vis-a-vis de ideile lor. Aia te calca pe cap daca li te opui. Prefer organizatii moderate, „soft”, ca ND, decat ca aia.

  6. heloooo care timisoreni ??? ar trebui sa fiti mai exacti cu privire la astfel de declaratii cei din presa !!! nu functioneaza Noua Dreapta in legalitate ??? eu nu vad nici o problema ….sau poate era mai bine sa invitam tziganii……

  7. Noua Dreapta este singura organizatie din tara asta care a avut demnitatea si curajul de la lua atitutine impotriva clanurilor tiganesti si a mafiei imobiliare!
    Desi functioneaza legal de ani de zile voi ii numiti extremisti, desi sunt crestini si patrioti, voi ii numiti fascisti si homofobi!
    NU MAI MANIPULATI!

    @ Gelu, nu mai vorbi tampenii omule, nu mai categorisi tu organizatiile in soft si ne-soft. nu mai vorbi din auzite de la „colegii” tai, mai bine taci!

  8. Sunt ori unguri ori comunisti. Cinste primarului pentru invitatia transmisa. Pacat pentru Timisoara, acolo au fost primii oameni care au spus NU comunismului. Se pare ca au mai ramas totusi si ceva comunisti pe acolo.

    Traiasca Legiunea si Capitanul !
    TND!!!

  9. @Dragos, nimeni nu contesta rolul ND in lupta contra mafiei imobiliare. Dar a spune ca a fost sau este singura organizatie „care a avut demnitatea si curajul de la lua atitutine impotriva clanurilor tiganesti si a mafiei imobiliare” e falsa si chiar stupida. NAT a intrat in lupta asta inca de la infiintare, din 2008. Au sustinut DIRECT victimele mafiei imobiliare. Nationalistii Autonomi au intrat in conflicte directe cu mafia imobiliara pe strazile Loga, Narciselor etc etc Ca urmare a conflictelor au rezultat amenzi contraventionale si dosare penale. Au organizat primele Garzi Civile de Autoaparare (care au patrulat pe Loga si strazile adiacente), impreuna cu o victima a mafiei imobiliare. Si iti pot continua cu datele si amanuntele (atat cat se poate spune unui strain, pe net) pana in ziua de astazi, 13.02.2014!
    Uite un articol postat tocmai pe saitul pe care il ai la semnatura http://www.frontpress.ro/2011/08/comportamentul-clanurilor-tiganesti-starnesc-reactiile-nationalistilor-banateni.html Si sunt convins ca pe acelasi sait gasesti si alte materiale referitoare la acest subiect…. Nu e nevoie de mare efort, doar de bunavointa si bun simt.
    @Gelu, spui multe lucruri aiurea si false despre autonomi, dar, uite, eu nu sunt ca Dragos, iti dau voie sa vorbesti. Vezi ca autonomii nu sunt asa de rai?!.. 😀 Poti sa imi spui si unde esti la facultate? 😀

  10. orice capitala europeana este un oras cosmopolit, unde traiesc in armonie toate natiile si rasele pamantului si sunt acceptate toate preferintele sexuale. ND, in doctrina lor, sunt impotriva acestor drepturi normale afara. de aceea nu s-a incadra foarte bine participarea la proiectul Timisoara, capitala europeana. Asta daca vrem sa fim europeni cu adevarat si nu doar cu numele

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.