Proaspătul opozant Robu, atacuri la PSD: finanţarea noului corp al spitalul de...

Proaspătul opozant Robu, atacuri la PSD: finanţarea noului corp al spitalul de copii, o „şmecherie politicianistă”. De ce a devenit ACS Poli subiect de supărare pentru liberal

1
DISTRIBUIȚI

robu revolutionari01.jpg

Ruperea oficială a USL a fost marcată, astăzi, de liderul PNL Timiş, Nicolae Robu de o nouă tranşă de acuzaţii la adresa PSD. Întrebat cum se va simţi din postura de primar aflat în opoziţie, Robu a schimbat placa. Dacă în campanie elctorală şi imediat după dădea asigurări că urbea de pe Bega va fi sprijinită de la Bucureşti, Robu a declarat astăzi că Timişoara nu a primit bani pentru proiecte, singurele sume care au venit au fost banii pentru plata unor datorii istorice către societăţi ale muncipalităţii, bani despre care primarul spune că au fost daţi de statul român cu întârziere. Cu toate că a subliniat că nu se plânge de lipsa fondurilor de la Bucureşti şi că se poate descurca şi fără, primarul a ţinut să abordeze din nou subiectul spitalului de copii din Timişoara. Vă reamintim că în 2013 guvernul a alocat 5.000.000 de lei pentru construcţia unei noi aripi la „Louis Ţurcanu”, bani care s-au pierdut fiindcă realizarea proiectului şi a licitaţiei, gestionate de primărie. au decurs anevoios. Astăzi, pe marginea acestui subiect Robu a comentat că „niciun leu nu a fost alocat pentru Timişoara pentru proiecte. La spitalul de copii a fost o şmecherie politicianistă. Nu poţi să dai cuiva bani să facă o construcţie în momentul în care nu este nici măcar studiu de fezabilitate sau proiect tehnic pentru acea construcţie. Nu poţi să dai bani fără a se parcurge nişte etape. Au fost alocaţi nişte bani care era sigur că nu vor putea fi cheltuiţi pentru a spune mai apoi că v-am luat banii”.

Un alt punct de atac al primarului liberal la adresa pesediştilor a fost legat de numirea reprezentantului municipalităţii la ACS Poli, echipa de suflet a lui Robu.  Ieri, din plenul CLT a fost retras proiectul care prevedea numirea unui reprezentant al primărie în consiliul Director de la ACS Poli.


Postul a fost ocupat de pesedistul Sorin Grindeanu şi a rămas vacant după ce acesta a devenit deputat. Astfel, propunerile au fost din partea PNL Grigore Grigoroiu şi de la PSD Alfred Simonis. Robu a spus că nu i se pare normal ca de la CJT să fie un reprezentant PSD în persoana lui Călin Dobra şi de la primărie tot un reprezentant PSD. „Nu se poate proceda aşa cum am văzut că a început să procedeze PSD în plan local urmând directive primate de la Bucureşti. de ce să fie doi oameni de la PSD. Are vreun merit mai mare PSD decât are PNL? Asta ilustrează doar metehnele lor, nu că ar fi important aş putea să accept să aibă trei membri din punct de vedere al prezenţei lor acolo, dar dacă suntem parteneri ne respectăm şi procedăm la aplicarea unor condiţii de paritate”, a anunţat Robu.

În replică, iniţatorul campaniei DA Reuşim pentru un nou spital de copii, deputatul PSD Sorin Grindeanu spune că „dacă a fost o şmecherie politicianistă, dar nu a fost, a făcut pe deplin parte din ea. Am fost împreună cu premierul Victor Ponta, cu prefectul Eugen Dogariu şi cu şeful consiliului judeţean Titu Bojin la locaţie, acolo unde primarul s-a angajat că va face demersurile necesare în cel mai scurt timp posibil pentru ca banii să vină. Dacă asta a însemnat un an şi ceva e o altă discuţie”. Grindeanu a conchis că „m-am săturat să mă războiesc în declaraţii. Aş vrea să vedem de binele oraşului, fiindcă politica nu e cursă de 100 de metri unde câştigă cel mai rapid, ci un maraton. Le recomand colegilor din PNL să fie cum mai multă raţiune atunci când declară diverse şi fac acuzaţii”. Cât despre lupta pentru funcţia de la ACS Poli, Grindeanu i-a transmis lui Robu că ” nu vrem decât să se păstreze ceea ce am avut iniţial. Mi se pare o miză mică. Eu am atenţionat că sunt plecat şi e nevoie de un alt om şi mi se pare normal ca şi noi să avem o nominalizare. Acest lucru poate fi pus în oglindă. Noi nu vrem decât ce am avut, nu vrem ceva în plus, aşa cum vrea PNL, nu ştie cine e avid să acapareze putere. Ei sunt cei care vor mai mult. Când s-a votat în CLT am fost ales eu la fotbal şi viceprimarul Dan Diaconu la baschet, dar nu contează important ar fi să meargă clubul bine”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.