Producătorul de avioane Airbus cumpără o bancă din Germania, pentru a avea...

Producătorul de avioane Airbus cumpără o bancă din Germania, pentru a avea acces mai uşor la credite

0
DISTRIBUIȚI

airbus

Airbus a anunţat, vineri, că va cumpăra o bancă de mici dimensiuni din Germania, parte a unui proiect de a controla propria instituţie de credit, care să ajute producătorul european de avioane să-şi asigure accesul la împrumuturi, relatează Mediafax.

Grupul a ajuns la un acord cu Raiffeisenverband Salzburg Austria pentru preluarea Salzburg Muenchen Bank, instituţie de credit care lucrează cu companii mici şi mijlocii, precum şi cu persoane fizice, potrivit Wall Street Journal.

Airbus nu a dezvăluit detaliile financiare ale acordului.

Instituţia de credit urmează să fie redenumită Airbus Group Bank, dacă achiziţia este aprobată de autorităţile germane.


Producătorul de aeronave vrea să încheie preluarea „cât mai devreme posibil” pe parcursul acestui an.

Airbus a prezentat în 2012 planuri de a controla o bancă, astfel încât să protejeze accesul la împrumuturi atât al grupului, cât şi al clienţilor.

Producătorul de avioane lucrează într-un domeniu în care este necesar foarte mult capital, scrie Wall Street Journal. Industria aeronautică are nevoie anual de finanţare de peste 100 de miliarde de dolari pentru noile livrări de aeronave.

În perioada crizei financiare, Airbus şi rivalul său Boeing s-au bazat pe subvenţionarea finanţărilor de către guverne, prin credite de export. Aceste garanţii au devenit, însă, tot mai controversate, iar noi reguli internaţionale le-au limitat utilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.