Proiectul care a născut tensiuni între aleşii din Consiliul Local Timișoara. Cum...

Proiectul care a născut tensiuni între aleşii din Consiliul Local Timișoara. Cum şi-a apărat primarul Robu oamenii de la Pieţe SA

0
DISTRIBUIȚI

1292497179Legume, fructe, piata, alimente, comert, vanzare

Discuţii aprinse astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara pe tema prelungirii contractului dintre municipalitate şi SC Pieţe SA pentru gestionarea pieţelor din urbea de pe Bega.

Şeful consilierilor PDL, Ovidiu Ciuhandu, a atenţionat că grupul condus de el nu va vota proiectul, motivând că profitul obţinut este mult prea mic.


Primarul Nicolae Robu a preluat cuvântul şi a spus că „eu nu sunt mulţumit de cum arată pieţele Timişoarei la ora actuală, dar SC Pieţe SA are profit, iar profitul trebuie făcut şi mai mare, pentru că dispunem de potenţial în acest sens. Nu cred că ar fi bine să ajungem să privatizăm pieţele Timişoarei. Dacă nu votăm prelungirea concesiunii, alternativa este să ajungem la licitaţie. Dacă lucrurile vor continua pe trendul ascendent pe care l-am imprimat, atunci din veniturile pe care SC pieţe SA le obţine vom putea să punem la punct pieţele, inclusiv să facem dezvoltări foarte importante. Să nu uităm că Piaţa Iosefin are şantier şi încă nu funcţionează la cote normale. Avem în plan ca din veniturile de la Iosefin să facem o clădire în zona Soarelui”.

După ce consilierul PNŢCD Bogdan Herzog a solicitat amânarea proiectului, Robu a insistat că este necesar ca votul să se dea astăzi. Pesedistul Radu Ţoancă a explicat că prelungirea nu exclude o eventuală concesionare sau un parteneriat public-privat, iar proiectul a trecut cu 21 de voturi pentru, nu înainte ca primarul Nicolae Robu să îl acuze pe Ciuhandu că doreşte privatizarea pieţelor. Atât şeful Pieţe SA, Victor Ştefan, cât şi adjunctul său, Liviu Cocean, sunt membri PNL, partid condus în Timiș de Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.