Propunere inedită pentru fumătorii din Timişoara, în plenul CLT

Propunere inedită pentru fumătorii din Timişoara, în plenul CLT

3
DISTRIBUIȚI

ZI MONDIALA ANTIFUMAT

Timişoara, oraşul paradoxurilor: fumătorii au panouri educative care îi învaţă să nu arunce ţigările pe stradă, dar nu există locuri special amenajate pentru stingerea ţigărilor.

Anul trecut, cu sprijinul unei asociaţii, municipalitatea a aprobat amplasarea unor panouri care somau şoferii să nu arunce chiştoacele pe jos, într-un proiect menit să educe spiritul civic al fumătorilor.


Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, consilierul Ştefan Sandu de la PDL a atenţionat că „a apărut o luare de poziţie a unor cetăţeni, şi o susţinem în totalitate, privind necesitatea montării în staţiile de transport în comun a unor scrumiere, pentru că foarte multă lume fumează în aşteptarea mijloacelor de transport în comun şi ajung mucurile pe jos. Propunerea ar fi să se instaleze scrumiere”. Ideea a fost agreată imediat de edilul şef Nicolae Robu.

Punerea în aplicare ar putea ridica, însă probleme, pentru că directorul RATT, Ioan Goia, a spus că regia dispune de nu mai puţin de 457 de staţii, unele dintre ele fiind gestionate de firme private. Cât despre o investiţie, Goia spune că nu este nimic ieşit din comun, dar a menţionat că propunerea nu poate fi adoptată fără acordul consiliului de administraţie al RATT.

3 COMENTARII

  1. Daca cetatenii propun, normal ca si primarul sa se implice si sa aprobe in cazul in care cetatenii vin cu ceva plauzibil, eu cred ca este un primar cu capul pe umeri! Felicitari!

  2. Urmeaza si automatul de cafea. Haideti domnule Robu interziceti fumatul in locurile publice sau macar mergeti in toate cluburile restaurantele si barurile orasului si vedeti daca e normal ca sa „tai fumul cu cutitu” dati amenzi sa se-nvete minte patronii de economii la sis de ventilatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.