PROTESTELE au fost reluate, în centrul Capitalei. Manifestanţii se împotrivesc proiectului Roşia...

PROTESTELE au fost reluate, în centrul Capitalei. Manifestanţii se împotrivesc proiectului Roşia Montană, explorării gazelor de şist, dar şi noului Cod penal

0
DISTRIBUIȚI

proteste jandarmi 1

Aproximativ 200 de persoane care s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, explorarea gazelor de şist, dar şi faţă de noul Cod penal, au plecat în marş pe Bulevardul Magheru, spre Piaţa Victoriei, arată Mediafax. Începând de la ora 16.00, manifestanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, unii dintre aceştia având bannere şi steaguri tricolore.

Protestatarii spun că au reluat protestele în Piaţa Universităţii, atât faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, cât şi faţă de explorarea gazelor de şist. De asemenea, aceştia susţin că sunt nemulţumiţi şi de noul Cod penal, care are ca efect, pe termen scurt, „eliberarea a sute de puscăriaşi”, transformarea interceptărilor într-un instrument care nu poate fi folosit şi scăderea pedepsei pentru corupţie. Unii dintre protestatarii din Piaţa Universităţii au plecat, în jurul orei 18.30, în marş pe Bulevardul Magheru, spunând că vor să ajungă în Piaţa Victoriei.

Aceştia au mers mai întâi pe prima bandă de circulaţie de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, însă după câteva sute de metri, jandarmii i-au oprit şi au făcut apel la aceştia să meargă pe trotuare. După o scurtă discuţie între negociatorii Jandarmeriei şi protestatarii aflaţi în fruntea coloanei, manifestnaţii au trecut de pe stradă pe trotuar, unde au continuat marşul pe Bulevardul Magheru. Anul trecut, opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană au protestat în Piaţa Universităţii, la sediul Guvernului, al Parlamentului, la Cotroceni, Televiziunea Română şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Din 1 septembrie şi până în 17 noiembrie, în fiecare duminică au avut loc marşuri pe mai multe străzi din Capitală, încheiate la Universitate, la care au participat mii de persoane.


Protestele au continuat şi în decembrie, ultima acţiune având loc în 21 decembrie, când manifestanţii au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.