PROTESTELE de la Kiev continuă: Cinci manifestanţi au fost ucişi. Autorităţile ucrainene...

PROTESTELE de la Kiev continuă: Cinci manifestanţi au fost ucişi. Autorităţile ucrainene au lansat un ultimatum, înaintea unei intervenţii în forţă

0
DISTRIBUIȚI

kiev

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit astăzi în apropierea Parlamentului de la Kiev. Protestatarii au lansat un atac împotriva sediului Partidului Regiunilor al preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care l-au şi ocupat, aruncând cu pietre şi cocteiluri Molotov. Poliţia a anunţat că cinci civili au fost ucişi în timpul violenţelor, relatează Mediafax. Două avioane de vănătoare au survolat marţi după-amiază centrul Kievului, unde au loc violenţe între protestatari şi forţele de ordine, informează site-ul agenţiei Interfax.

Avioanele au zburat la altitudine medie şi probabil au fost trimise pentru intimidarea manifestanţilor. Violenţe şi explozii în Piaţa Independenţei. Poliţia a intervenit în forţă în Piaţa Independenţei din Kiev. Explozii şi confruntări între forţele de ordine şi protestatari au loc în Piaţa Independenţei din centrul Kievului. Forţele de ordine au intervenit, în urmă cu puţin timp, împotriva manifestanţilor proeuropeni din Piaţa Independenţei (Maidan).

Sute de manifestanţi au ocupat din nou, în această seară, sediul Primăriei din Kiev, care fusese evacuat duminică, după adoptarea legii amnistierii protestatarilor. Manifestanţii au pătruns din nou în Primărie şi au creat o infirmerie improvizată.Protestatarii opoziţiei ucrainene evacuaseră, duminică, sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie, ca reacţie la eliberarea protestatarilor arestaţi. Primăria din Kiev, ocupată din 1 decembrie 2013, era „cartierul general” al mişcării de contestare a Administraţiei Viktor Ianukovici, la fel ca Piaţa Independenţei (Maidan). Evacuarea Primăriei era una dintre condiţiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberaţi vineri dar care rămân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea.

Forţele de ordine au dat marţi un ultimatum opoziţiei să pună capăt confruntărilor violente între opozanţi ai preşedintelui Viktor Ianukovici şi poliţişti, violenţe care s-au soldat cu cinci morţi. „Avertizăm capetele înfierbântate din cadrul opoziţiei: puterea are mijloacele să restabilească ordinea (…).


Vom fi nevoiţi să recurgem la măsuri de cea mai mare fermitate, în cazul în care tulburările nu încetează până la ora (locală) 18.00 (18.00, ora României)”, au anunţat Ministerul de Interne şi serviciile speciale (SBU) într-o declaraţie comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.