Regele asfaltului din Banat rămâne şi fără cai. Vezi cum dă vina...

Regele asfaltului din Banat rămâne şi fără cai. Vezi cum dă vina Cornu pe stat pentru „găurile” sale

12
DISTRIBUIȚI

georgica cornu06

Regele asfaltului rămâne fără cai. Manejul de la Herneacova, un centru hipic de lux, de milioane de euro, considerat cea mai modernă bază ecvestră din România, este scos la licitație de una din băncile creditoare ale grupului de firme patronate de Georgică Conu. Licitaţia este programată să aibă loc pe 20 martie la Bucureşti.

Nu este prima dată când banca încearcă să recupereze din datorii vânzând domeniul hipic construit de Cornu. Vorbim de un domeniu superb, cu un manej pe două nivele, 40 de boxe elegante pentru animale, un restaurant cochet atașat de unde se puteu urmări competițiile, și un spațiu de promenadă imens, împădurit:  11.823 de metri pătraţi în extravilan, un manej cu parter şi etaj, cu suprafaţa construită de 3.468,56 de metri pătraţi. Dotările manejului sunt de execepție: sistem de ventilaţie, irigarea nisipului se face prin pardoseală, are două căi de acces lateral şi una principală pentru cai şi călăreţi, două tribune cu scaune, posturi de comentatori.

”Statul e cel mai mare țepar din istoria României”

Georgică Cornu  explică faptul că a ajuns în situația aceasta datorită contractelor cu statul. Aceleași contracte care i-au adus titulatura de ”regele asfaltului”, punându-l, cu numai câțiva ani în urmă, pe primul loc în țară la contracte cu autoritățile publice, i-au creat acum un prejudiciu de 50 de milioane de euro, valoarea lucrărilor neplătite de stat, sumă pe lângă care Cornu ar mai trebui să încaseze daune și penalități de întârziere, alte milioane.


”Numai la Regia Nucleară sunt înscris la masa credală cu 900 de milioane de lei. Avem acțiuni în instanță și sperăm să atragem răspunderea statului. Statul român este cel mai mare țepar din istoria României. Dacă știam că așa se va întâmpla, nu cream locuri de muncă, nu mă dezvoltam, mă duceam și eu la Gardă sau la Finanțe! Îmi pică foarte prost această situație, pentru că am lucrat cu statul român, am luat credite ca să execut lucrări, iar statul român își bate joc”, a declarat omul de afaceri Georgică Cornu.

Centru hipic tot mai popular

Investiția de la Herneacova a fost  de peste două milioane de euro, și a fost realizată de Cornu în parteneriat cu asociatul său, Lucian Caraiman, prin SC Group Met-Car SRL, una din firmele grupului Izometal – Confort. Domeniul hipic era în plină consacrare. Aici au avut loc deja mai multe concursuri patronate de Federația Română de Hipism, dar s-au și organizat tabere de pictură, pentru artiștii plastici profesioniști din Timișoara. Locul era frecventat și pentru agreement, popularitatea locului fiind în creștere.

Centrul ecvestru este situat în localitatea Herneacova, la 32 kilometri de Timişoara, într-un cadru natural deosebit. Imobilul era grevat de ipotecă de gradul 1 în favoarea EximBank şi BCR. Pentru luna viitoae bancherii au fixat un preț de pornire al licitației foarte mic, de 699.246,54 de euro. Potrivit lui Georgică Cornu aceasta este a zecea încercare a băncii de a vinde domeniul. Preţul cerut de banca creditoare scade constant, de la o licitație la alta, dar nici aşa nu se găseşte comparator. Cornu spune că nu știe ce se va întâmpla cu armăsarii și iepele de la Herneacova, și că probabil animalele vor ajunge să fie vândute și ele.

 

 

12 COMENTARII

  1. boratura olteneasaca iti aduc aminte ca ai furat statuli cat ai putut. Oare pt ce fost descinderi la toat grupul si la tine acasa.
    Acest individ nu se afla in puscarie pt ca finantele, garda, politia, nu au fost lasate sa-si faca treaba. Poate se angajeaza ”la stat” si se aresteaza singur….

  2. o fi dat el faliment pt ca nu a primit banii de la stat dar citi au dat faliment pt ca cornu a luat marfa si nu a platit? in loc sa ii plateasca si-a facut „hipodrom” si balta…

    • da’ ce Carpanu vost ie mai bun?
      c-o vinit rupt in c*ur dintr-un catun mizerzbil di banat si dupe cio furat statul si comtimu o agiuns milionar in iuro. asa ca ciocu mic slaninarilor si mamaligarilor din banat.

  3. TUPEU DE OLTEAN VENIT IN TIMISOARA DINTR-UN CATUN SARAC DIN OLTENIA.TUPEU,CAT CUPRINDE.CAT A TEPUIT STATUL,ERA BINE.MARS LA PUSCARIE,UNDE-TI ESTE ASIGURAT TOT CONFORTUL(mult mai bun ca la tine acasa,in fundul olteniei)

  4. Nu omul este vinovat ci societatea bolnava in care traim si educatia, complet lipsita de morala, pe care nu a primit-o, se pare si nici nu a incercat sa si-o desavarseasca vreodata. A desconsiderat si sfidat adevaratele valori umane, pentru ca nu le-a inteles niciodata. El este prototipului omului modern, modelat dupa criteriile supravietuirii in jungla concurentei. Avar, fara scrupule, pervers, ipocrit, infatuat, mincinos, imoral, pentru care semenii sai nu sunt decat obiecte fara valoare sau, mai grav, surse de exploatare, pentru parvenire. Toate afacerile indivizilor de acest gen au la baza traficul de influenta, coruptia si inselaciunea, in toate formele lor hidoase si complexe, ce genereaza imoralitate si prostitutie morala care degenereaza definitiv individul, transformandu-l in monstru uman pentru care mila, compasiunea, atruismul sau modestia sunt defecte grave.

  5. Stati linistiti ca faza asta cu licitatia e tot o smecherie ,o sa o cumpere tot el cu un pret mic si o sa fie proprietar direct si unic .Asta e o smecherie ,o sa vedeti cum se termina ,numai comentati ca o sa vedeti ca tot el o sa fie bine si o sa cada in picioare……..ca si faza cu intrarea in insolventa…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.