Restricțiile pentru tragficul greu, ridicate de autoritățile sârbe. Care vămi s-au redeschis...

Restricțiile pentru tragficul greu, ridicate de autoritățile sârbe. Care vămi s-au redeschis azi pentru TIR-uri

0
DISTRIBUIȚI

Serbia Snow

Restricţiile pentru autovehiculele de marfă la Punctele de Trecere de la frontiera româno-sârbă au fost ridicate marți dimineața, informează Poliția de Frontieră Timișoara.

De săptămâna trecută, prin trei din principalele puncte de trecere a frontierei spre Serbia, Moravița, Jimbolia, Naidăș, au avut interdicție mașinile de mare tonaj. Așa se face că pe teritoriul României sute de TIR-uri au fost trase pe dreapta așteptând redeschiderea granițelor pentru mașini cu gabarit de peste 3,5 tone.


Măsura fusese luată din cauza codului roșu de viscol și zăpadă din țara vecină.

Autorităţile sârbe au informat marți dimineață Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timişoara, cu privire la faptul că au fost ridicate restricțiile de circulaţie pentru toate autovehiculele de marfă, care au fost instituite la PTF Moravița, Jimbolia și Naidăș din cauza condițiilor de meteo de pe teritoriul Republicii Serbia. Având în vedere afluența mare de mașini de mare tonaj ce va urma, autoritățile române au anunțat măsuri speciale.

„Conducerea I.T.P.F.Timişoara va dispune, măsurile necesare (suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea în punctul de trecere a frontierei, creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, dacă situaţia o va impune) pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent. Totodată, poliţiştii de frontieră vor asigura în permanenţă sprijin participanţilor la trafic şi împreună cu autorităţile competente vor acţiona în comun în vederea intervenţiei în caz de urgenţă”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Foto: dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.