Reţelele de apă şi canalizare vor fi extinse în mai multe localităţi...

Reţelele de apă şi canalizare vor fi extinse în mai multe localităţi din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

tevi colterm

Sătenii din mai multe localități din Timiș vor trăi, de luna aceasta, mai civilizat, cu apă curentă și canalizare. Ei vor renunța la toaletele din grădină și vor putea duce în sfârșit o viață confortabilă, ca la oraș. Un număr de 14 localități au intrat în luna februarie în aria de operare a societății Aquatim, în urma semnării contractului de delegare a gestiunii serviciilor de apă si canalizare între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș și compania de apă.

Acestea sunt comunele Boldur, Găvojdia, Livezile, Jebel, Belinţ, Otelec și satele Jabăr, Ohaba-Forgaci, Sinersig, Lugojel, Jena, Dolaţ, Chizătău și Gruni.


”Pentru localitățile din mediul rural nu este ușor să îndeplinească cerințele legale pentru gestionarea infrastructurii de apă şi canalizare și, de aceea, delegarea serviciilor către un operator cu o capacitate recunoscută de prestare a serviciilor, este avantajoasă”, spune Ilie Vlaicu, directorul Aquatim. Societatea operează la nivel regional și are în derulare în prezent investiții în valoare de 119 milioane de euro, finanțate din Programul Operațional Sectorial Mediu prin care se vor construi, în județul Timiș, șapte stații de epurare a apei uzate, trei stații de tratare și 300 km de conducte noi de apă și canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.