SCANDALUL TRADECOMIA Șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, acuzat că i-a...

SCANDALUL TRADECOMIA Șeful Direcției de Mediu din Primăria Timișoara, acuzat că i-a trimis lemne destinate cazurilor sociale tatălui său la Cărpiniș UPDATE Reacţia nervoasă a lui Robu

3
DISTRIBUIȚI

taieri arbori 1

Scandalul din jurul contractului de tăiere a arborilor din Timișoara, câștigat de firma Tradecomia SRL din București, care are obiect de activitate deratizarea și dezinsecția, scoate la iveală noi detalii extrem de interesante. În august 2013, firma din București a fost desemnată câștigătoare pentru suma de 3,5 milioane de lei  urmând să se ocupe de tăieri de corecție și defrișarea arborilor din Timișoara. Întâmplător, administratorul Tradecomia SRL este Marius Militaru, a cărui fiică a fost botezată anul trecut de liderul liberal, Cristian Buşoi, actualul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Una dintre clauzele obligatorii era să nu subcotracteze lucrările. Ulterior, firma Wegabau Co SRL a ieșit public și a acuzat faptul că a efectuat lucrări în locul celor de la Tradecomia SRL, dar nu a fost plătită, „gaura” fiind de 40.000 euro. Lucrările au fost mascate printr-un contract de închiriere de echipamente şi a unui depozit. De altfel, în depozitul închiriat se mai află şi acum cantităţi importante de lemn care ar trebui dat ca şi ajutor cazurilor sociale din Timişoara. Reprezentanţii Wegabau au trimis o adresă Primăriei Timişoara prin care solicită să vină să ia lemnele, având în vedere că au reziliat contractul cu cei de la Tradecomia pentru neplata datoriilor.

De asemenea, aceştia susţin că lipsa de reacţie a Primăriei Timişoara ascunde şi altfel de motive. În perioada în care au lucrat pentru cei de la Tradecomia, cei de la Wegabau susţin că au transportat trei metri cubi de lemn, destinate cazurilor sociale din Timişoara, la o adresă din Cărpiniş unde locuieşte Adrian Bere, nimeni altul decât tatăl lui Adrian Bere-Semeredi, şeful Direcţiei Mediu din primărie. Conform unui tabel în care apare numele, adresa şi semnătura destinatarului, transportul de lemne a fost efectuat anul trecut, în 28 noiembrie. Întrebat de PRESSALERT.ro dacă i-au fost trimise tatălui său la Cărpiniş lemne pentru cazurile sociale din Timişoara, şeful Direcţiei de Mediu a declarat „Nu îi cunosc pe domnii de la Wegabau. De abia în decembrie când au venit să reclame faptul că nu au fost plătiţi de Tradecomia am aflat cine sunt. Am achiziţionat pentru părinţii mei lemne în fiecare an, dar nu din tăieri. Nu ştiu cum apare adresa şi semnătura pe acel document”.


Adrian Bere- Semeredi a susţinut că până acum Primăria Timişoara nu a primit de la Wegabau nicio probă că firma Tradecomia ar fi subînchiriat lucrările şi că nu există decât acel contract de închiriere a echipamentelor, dar a dat asigurări că „din punctul meu de vedere, dacă a fost o încălcare a legii, reziliem contractul. Pentru că noi respectăm legea. Ce înţelegere a fost între ei nu ştiu. Am până acum doar nişte contracte de închiriat echipamente”. Şeful Direcţiei de Mediu nu a avut nicio explicaţie pentru faptul că, deşi nu a avut oficial niciun contract cu Primăria Timişoara, cei de la Wegabau au documente cu livrarea lemnelor pentru cazurile sociale,

Marius Militaru, administratorul Tradecomia SRL, a declarat pentru PRESSALERT.ro că nu este nicio problemă cu contractul său cu Primăria Timişoara deoarece „noi am avut cu cei de la Wegabau un contract de închiriere utilaje. O să-i dăm în judecată pentru că nu şi-au respectat obligaţiile. Chiar acum mă îndrept spre biroul avocatului. Noi am închiriat utilaje şi era normal să aibă acele documente privind livrările ca să ne decontăm cu utilajele pe care le-am închiriat de la ei. Personalul a fost închiriat, a fost angajat de noi. Cei de la Wegabau nu au nimic de demonstrat”. Întrebat despre legăturile sale cu Cristian Buşoi, Marius Militaru a reacţionat scurt „nu comentez. Nu văd ce legătură este. Am fost la o licitaţie şi am avut preţul cel mai mic”. Întrebat dacă este acţionar în alte ‘firme care au făcut afaceri cu Spitalul Judeţean din Timişoara, Militaru a susţinut „fac de 15 ani afaceri în Timişoara, dinainte să-l ştiu pe Cristian Buşoi. Am mai multe firme. Am făcut afaceri şi cu spitalul. Nu stăm să ne uităm la stele, chiar facem afaceri serioase”.

UPDATE Criză de nervi a primarului Nicolae Robu, astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara. După ce Flavius Boncea de la PNŢCD a spus că a primit reclamaţii de la unul din angajaţii firmelor care se ocupă de spaţiile verzi din urbea de pe Bega privind activitatea desfăşurată, Robu a avut o răbufnire legată de acuzele şi speculaţiile cum că Primăria Timişoara dă contracte unor firme de casă ale PNL. “Mi se tot încearcă de când sunt primar să mi se strecoare câte o firmă de partid şi cei care strecoară astfel de firme ar fi bine să se oprească pentru că altfel voi începe să vorbesc eu dacă o firmă câştigă o licitaţie la jumătate din preţul la care au lucrat alţii evident că a câştigat lictaţia corect, pentru că a oferit un preţ mai mic chiar dacă firma are o simpatie politică. Grupuri de interese plătesc să se aducă în discuţii astfel de situaţii. Fac apel la instituţiile statului pentru că pe mine mă intersează acest lucru. Sper să obţin acelaşi efect pe care l-am obţinut cu simulatoarele împotriva ciorilor. Este nepermis ca cineva să spună că o firmă sau alta a câştigat o licitaţie incorect câtă vreme o câştigă la jumărate de preţ”, a comentat Robu.

3 COMENTARII

  1. Aici se referă primarul la firmele lui Dinulescu PNL!Anheliuc PNL tatăl șefului de cabinet Ben Oni Ardelean PNL!Group DCM tot din PNL?
    De ce nu se verifica cifrele de afaceri ale acestor firme de cand este primar domnul Robu?va zic eu…s-au dublat si chiar triplat…ba chiar au pornit de la 0 si au ajuns la 1milion de euro…
    Si daca verifica contracte vor vedea ca toate sunt cu Primaria Timisoara!!!cum de domnule primar?

  2. Sa va dau adresa unde locuiesc socrii in Carani? Bbere Bere, Rusinica Rusinica! de ce nu au dus lemlele la socrii mei????? Nici eu nu cunosc firma………..

  3. Desigur, nici o legatura intre Busoi si firma asta, nici o legatura intre Busoi si firma de echipamente medicale… Bine ca n-a mai ajuns ministru, ca Nastase era mic copil fata de el!

    Eu personal l-am vazut pe acest mehedintean, pe Busoi, cum discuta susotit despre taierile de copaci cu Marius…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.