Seulul supraveghează frontiera cu Phenianul cu un dispozitiv al consolei de jocuri...

Seulul supraveghează frontiera cu Phenianul cu un dispozitiv al consolei de jocuri video Xbox

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1689626067">

Kinect_and_Xbox_360_at_E3_2010 wikipedia

Dispozitivul Kinect al Microsoft, conceput pornind de la tehnologii dezvoltate de firma israeliană PrimeSense, a fost folosit de un programator avizat pentru a consolida etanşeitatea zonei demilitarizate dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Această fâşie de teren de 248 de kilometri lungime, împarte în două Peninsula Coreeană de la sfârşitul războiului Coreei (1950-1953).

Materializată printr-o zonă tampon de patru kilometri lăţime între cele două ţări, care nu au semnat încă un tratat de pace, ultima frontieră a Războiului Rece este, în pofida numelui său, una dintre cele mai securizate din lume.

Deşi plină de mine, ea a permis proliferarea faunei şi florei şi speciilor endemice rare care trăiesc între zidurile groase cu sârmă ghimpată, greu de trecut.

Programul, pus la punct de Ko Jae-Kwan, directorul companiei Saewan Co., a fost cumpărat de armată deoarece permite să se facă diferenţa între deplasările umane şi cele animale.

„Senzorii amplasaţi la frontieră erau foarte eficienţi dar nu puteau face distincţia între om şi animal”, a explicat el joi pentru AFP.

Noile detectoare sunt amplasate pe unele porţiuni ale zonei demilitarizate din august 2013, a adăugat el.

Un oficial al Ministerului Apărării a confirmat existenţa unor astfel de dispozitive dar a refuzat să spună mai multe „din motive de securitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.