Spectacolul de păpuși „Zâna cu șapte capete”, în premieră la teatrul maghiar

Spectacolul de păpuși „Zâna cu șapte capete”, în premieră la teatrul maghiar

0
DISTRIBUIȚI

zana

Sala Studio a teatrului maghiar „Csiky Gergely” găzduieşte, miercuri, premiera spectacolului de păpuşi „Zâna cu şapte capete”, inspirată dintr-un basm al scriitorului maghiar Lázár Ervin. Montarea, care reia tradiţia spectacolelor de păpuşi jucate de compania teatrului maghiar timişorean, este povestea unui băieţel care nu-şi găseşte nicăieri locul în lumea plină de celebrităţi şi de oameni „perfecţi” în care importantă e doar aparenţa, iar montarera tânărului regizor Antal Attila este o pledoarie pentru prietenie, iubire şi acceptare.

Antal Attila a lucrat ca asistent de regie şi compozitor în Serbia, la Subotica, alături de cunoscutul regizor Urbán András iar spectacolele pe care le-a montat la Novi Sad şi Belgrad s-au remarcat prin folosirea textului ca punct de pornire, în jurul acestuia fiind construit un întreg univers în care muzica, de obicei compusă de el, se împleteşte armonios cu imaginea.


De-a lungul anilor a participat la Timişoara cu mai multe spectacole invitate la festivalul TESZT.v„Zâna cu şapte capete” este, totodată, spectacolul de debut pe scena timişoreană al lui Lukács Szilárd, absolvent, în 2013, al Universităţii de Artă din Târgu-Mureş ca actor păpuşar. Împreună cu Vass Richárd, va derula povestea lui Lázár Ervin, dedicată nu numai copiilor, ci şi oamenilor mari, de multe ori prizonieri ai unei lumi în care doar aparenţele contează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.