Start pentru clasa pregătitoare! Inspectoratul Şcolar nu ia nicio măsură împotriva celor...

Start pentru clasa pregătitoare! Inspectoratul Şcolar nu ia nicio măsură împotriva celor care-şi fac flotant ca să-şi înscrie odrasla la o şcoală de elită

1
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Peste 6.500 de locuri la clasa pregătitoare sunt disponibile în şcolile din judeţul Timiş, anunţă inspectoratul şcolar. Anul acesta, s-au format 261 de grupe de pregătitoare la 25 de şcoli care au afişat, ieri, numărul de clase disponibile pentru prichindeii care încep şcoala în toamnă.

Părinţii mai au de aşteptat, însă, o săptămână până să depună dosarul de înscriere al copilului. Aceştia nu pot să-şi înscrie odrasla în şcoala în care doresc, ci cele mai multe şanse le vor avea la unitatea de învăţământ în raza căruia au domiciliul. Doar în cazul în care vor mai rămâne locuri libere la alte şcoli, copiii pot fi înscrişi.

Tocmai de aceea, anul trecut, părinţii au recurs la o şmecherie astfel încât copiii lor să poată învăţa în şcolile de elită din centrul Timişoarei. Astfel, la Liceul Pedagogic, Inspectoratul Şcolar Timiş a considerat că sunt suficiente două clase pregătitoare, în urma recensământului realizat, dar de fapt s-au înscris de două ori mai mulţi copii.


Toate cererile de înscriere au fost valide, pentru că prichindeii aveau domiciliul în apropiere de Liceul Pedagogic. Acest lucru a fost posibil după ce mai mulţi părinţi şi-au făcut viză de flotant în zona de circumscripţie a şcolii.

Aura Danielescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Timiş, spune că nici în acest an nu s-a luat nicio măsură astfel părinţii să nu mai recurgă la această metodă. “Fiecare părinte are dreptul să-şi mute reşedinţa unde doreşte, noi nu avem cum să-l împiedicăm. Poate are o rudă, o cunştinţă în apropiere de şcoala unde doreşte să-şi înscrie copilul, noi nu putem lua nicio măsură în acest sens”, a mai adăugat Aura Danielescu.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc şase ani până la data de 31 august 2014, iar cei care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie vor fi supuşi unei evaluări psihosomatice. Cererile de înscriere în clasa zero se pot completa în perioada 24 februarie – 14 martie. Vezi AICI la ce şcoală poţi să-ţi înscrii copilul în clasa zero.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.