Ştefania Duminică A PLAGIAT. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Disertaţia secretarului...

Ştefania Duminică A PLAGIAT. Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti: Disertaţia secretarului de stat, plagiat integral al unei lucrări din 2008

0
DISTRIBUIȚI

stefania duminica

Lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică este „un plagiat integral”, „o fotocopie” după o lucrare cu acelaşi titlu din 2008, informează Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti (UB), care cere rectoratului UB să propună retragerea titlului de master al secretarului de stat, relatează Mediafax.  Comisia de Etică a UB precizează că s-a autosesizat în legătură cu lucrarea de disertaţie „Pagini web în prezentarea elementelor de geografie a României în ciclul primar” a Ştefaniei Duminică, susţinută în 2012 în cadrul Departamentului CREDIS al Universităţii din Bucureşti. Autoarea este doctorandă la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţiii din Bucureşti, und susţine activităţi de predare în conformitate cu statutul de doctorand, se mai precizează într-un comunicat de vineri.

Comisia informează că a analizat lucrarea Ştefaniei Duminică şi pe cea cu acelaşi titlu de Camelia Voiculescu, susţinută în 2008 în cadrul Departamentului pentru pregătirea personalului didactic al Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti. „Lucrarea de disertaţie a doamnei Ştefania Vasilica (Duminică) Voicu este un plagiat integral al lucrării doamnei Camelia Voiculescu. De la Titlu, Cuprins până la Concluziile personale, totul este copiat identic.


De fapt, este vorba de o fotocopie a lucrării sursă în care s-au produs câteva modificări minore care trădează efortul superficial de înlăturare a posibilităţii de identificare a lucrării sursă. Raportul Comisiei, anexat acestui Proces verbal, detaliază tehnic plagiatul”, concluzionează comisia.

Comisia precizează că s-a pronunţat în unanimitate „în legătură cu acest grosolan atentat la integritatea academică produs printr-o gravă abandonare a simplelor şi bunelor practici academice”. „Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti solicită rectoratului Universităţii din Bucureşti să propună Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării să retragă doamnei Ştefania Duminică titlul de master acordat pentru această lucrare de disertaţie. Comisia de Etică este preocupată de faptul că un demnitar al statului, dar membru al comunităţii academice, este într-o gravă culpă care contribuie la decredibilizarea Educaţiei în România. Chiar dacă o lege specială dedicată demnitarilor aflaţi în culpă academică îi sustrage pe aceştia judecării de către comunitatea care le-a acordat titlurile academice, Comisia de Etică atrage atenţia asupra acestui caz care pune sistemul educaţional românesc într-o lumină foarte proastă”, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.