Trei timişeni, PROFANATORI de morminte în Italia! Cine a spus „trebuie ucişi...

Trei timişeni, PROFANATORI de morminte în Italia! Cine a spus „trebuie ucişi toţi precum câinii râioşi”

0
DISTRIBUIȚI

cimitirudine1

Trei timișeni au fost prinși de poliția din Udine ( Italia) după ce au jefuit, în două etape, cimitirul din oraș. Cei trei tineri au devalizat zeci de morminte, de pe care au demontat statui din bronz și alte obiecte decorative  metalice, ca să le vândă. Jaful a avut loc în cartierul Paderno, scrie Gazeta Românească.

Potrivit anchetatorilor, hoții au creat un prejudiciu de peste 100.000 de euro. Ioan Emil Manole, de 25 de ani, Florin Adrian Coloji, de 26 de ani, şi Ilie Darius Muntean, de 21 de ani, originari din județul Timiș și, până acum, fără antecedente penale, au fost arestaţi şi acuzaţi de furt agravat în complicitate şi profanare de morminte. Instanța italiana a decis să nu îi aresteze, însă a dispus împotriva lor interdicţia rezidenţei în regiune. ”În mod clar este vorba de o lovitură bine premeditate şi avem încredere că militarii de la Carabinieri, care efectuează anchetele, pot să recupereze întreaga pradă. Sunt îngrijorat de cele întâmplate pentru că este vorba de un fapt lipsit de civilizaţie”, a declarat primarul din Udine, Furio Honsell, pentru ziarul românesc.

hot2

Potrivit presei italiene, banda de hoţi români a devastat literalmente cimitirul Campo Santo.


Primul atac a avut loc pe 13 ianuarie, când hoții au smuls mai multe statui de pe morminte. Un al doilea furt a avut loc în noaptea de joi, 23 ianuarie, ocazie cu care hoții au fost prinși.  În furgoneta cu care se deplasau carabinierii au descoprit nu mai puțin de 98 de obiecte din bronz şi cupru (31 de statui de mari dimensiuni, alte 16 mai mici, patru cruci de dimensiuni medii şi trei basoreliefuri, toate din bronz, plus 44 de vaze din cupru şi din bronz) cu o valoare de peste 100.000 de euro.

Jaful românilor a generat un nou val de ostilitate împotriva românilor aflați la muncă în Italia. Nu puțini au fost italienii care au cerut măsuri radicale împotriva românilor. Este și cazul lui Walter Gus care a scris pe pagina web a unei publicații italiene: ”Rasa cea mai scârboasă care există pe pământ, trebuie ucişi toţi precum câinii râioşi”. Alt itlaian, Osvaldo Franzon crede că ”Românii nu pot fi integraţi… pot fi doar deportaţi”.

cimitirudine3Sursa foto: Gazeta Românească

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.