Ultimatumul lui Antonescu: Dacă propunerile PNL pentru Guvern nu sunt acceptate, miniştrii...

Ultimatumul lui Antonescu: Dacă propunerile PNL pentru Guvern nu sunt acceptate, miniştrii liberali vor DEMISIONA. Iohannis va fi, mai devreme sau mai târziu, premier

0
DISTRIBUIȚI

crin antonescu1Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că miniştrii PNL îşi vor da demisia din Guvern, dacă propunerile PNL în privinţa Guvernului nu vor fi puse în practică până luni, arătând că încă speră să nu se întâmple acest lucru. Crin Antonescu a declarat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe care foarte mulţi nu îl vor acum vicepremier, va fi, „mai devreme sau mai târziu”, premier, anunță Mediafax. „Noi nu am dat niciun ultimatim. Domnul Ponta a spus că aşteaptă până luni propunerile noastre şi noi i-am spus, la rândul nostru, că ştie propunerile noatre şi că aşteptăm până luni să fie puse în practică. Nu le punem în practică, punem noi capăt acestei chestiuni, pentru că noi nu putem să stăm la nesfârşit în acest joc, pentru că noi nu am jucat un joc, nu am vrut să rupem USL şi că dăm vina pe PSD”, a afirmat Antonescu  în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

Întrebat dacă miniştrii PNL îşi vor da demisia din Guvern, Antonescu a răspuns: „Da, dar eu sper să nu fie nevoie”. Antonescu a mai spus că este o „propagandă teribilă” orchestrată deVictor Ponta şi PSD în care se spune că el ar fi aliatul lui Traian Băsescu, iar Klaus Iohannis este atacat, adăugând că acest lucru arată că PSD vrea să rupă USL pentru că nu îl doreşte pe Iohannis în Guvern şi că nu-i rămâne timp să pregătească un candidat propriu la Preşedinţie. Crin Antonescu a mai spus că evaluarea PNL este că opţiunea de a pune capăt USL, de a abandona acest obiectiv, este o decizie a lui Victor Ponta şi a PSD. El a arătat că PSD de un an de zile dă semne că pregăteşte un candidat la Preşedinţie împotriva candidaturii sale, dar el a cerut doar să continue acest Guvern.

„PSD pune capăt USL pentru că nu-l vrea pe Klaus Iohannis şi pentru că nu-i rămâne timp să pornească un candidat la Preşedinţie şi porneşte o campanie făţişă că m-am aliat cu Traian Băsescu”, a mai spus Antonescu. Liderul PNL a arătat că el nu are niciun consilier, faţă de Victor Ponta care are „consilieri gras plătiţi de stat”. Potrivit liderului PNL, alianţa USL se rupe nu din cauza unor scaune, ci a unor principii încălcate şi fapte. Crin Antonescu a spus că, în practică, Victor Ponta a avut tendinţa de a acţiona ca şi cum ar fi fost un guvern monocolor şi că măsurile propuse de PNL, cum ar fi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator şi scutirea impozitului reînvestit, au fost întârziate.


„Sunt măsuri întârziate care trebuiau negociate mai apăsat cu FMI”, a spus Antonescu.

Întrebat de comunicarea pe care a avut-o cu miniştrii liberali care au demisionat din Guvern, Antonescu a spus: „Eu am avut comunicare cu miniştrii noştri şi cu primul ministru. Dinspre ei comunicarea s-ar putea să fi avut lacune. Există câteva decizii importante pe care nu le-am discutat deloc, nu am fost informat deloc”. „Îi transmit domnului Victor Ponta un mesaj foarte simplu: să accepte ceea ce este dreptul nostru şi ceea ce este spre binele domniei sale, să îl aibă pe Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Johanis să devină premier, evident în locul domniei sale”, a spus liderul PNL. „Corect, faţă de alegători, faţă de principiile democratice, ca dacă Guvernul nostru nu mai merge înainte, şi nu mai merge pentru că domnul Ponta nu suportă să fie domnul Iohannis ministru acolo unde vrem noi, nu acolo unde vrea domnia sa, atunci domnul Ponta ar trebui să demisioneze şi, după aceea, cu cel mai mare partid în spate, cu această posibilă majoritate de care vorbim, să solicite un nou mandat, ca să nu vorbim de alegeri anticipate, care ar fi cele mai corecte, dar care poate nu sunt de recomandat într-un context destul de agitat internaţional”, a spus Antonescu, în emisiunea „După 20 de ani” difuzată duminică de Pro TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.