Un avion militar american a aterizat de urgență la Constanța

Un avion militar american a aterizat de urgență la Constanța

0
DISTRIBUIȚI

avion militar c17 galaxy wikipedia

O aeronavă aparținând forțelor armate americane a făcut o oprire neprevăzută pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța. Avionul venea din Iordania și se îndrepta spre o bază americană din Germania.

Se pare că motivul care l-a determinat pe pilot să ceară permisiunea de a ateriza în România a fost apariția unei fisuri în sticla parbrizului de la cabina piloților.


Pentru siguranță, pilotul a preferat să ceară permisiunea de aterizare, existând, în cazul unei fisuri în parbriz, riscul depresurizării cabinei.

Avionul este unul de tip C17- Galaxy și are 15 persoane la bord, militari americani, însă viața acestora nu este în pericol. Pe aeroport au fost mobilizate mai multe ambulanțe și mașini ale pompierilor, dar și 15 pompieri militari americani aflați la baza aliaților de la Kogălniceanu. Aeronava are ca destinație baza militară de la Rammstein, Germania, conform Mediafax.

Acesta nu este prima situație de acest gen cu care se confruntă aeroportul constănțean. În primăvara anului 2012, un avion militar american Hercules C – 130, având la bord 32 de persoane, care a decolat din Bucureşti cu destinaţia Quatar, a aterizat de urgenţă, marţi, pe aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, din Constanţa, după ce piloţii au observat că iese fum de la bord.

Foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.