Un nou grup de migranți, prins de polițiștii de frontieră la Cenad....

Un nou grup de migranți, prins de polițiștii de frontieră la Cenad. Vezi de unde veneau

0
DISTRIBUIȚI

politia-frontiera

Efectele refuzului conducerii politice din țara vecină de a se apropia de UE se simt și la frontierele României. Ucrainenii încearcă să ajungă în spațiul Schengen, chiar și ilegal, pentru a scăpa de conflictul care le macină țara.

Azi dimineată, în jurul orei 5.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au reţinut opt persoane care au încercat să treacă ilegal în spaţiul Schengen.


Patrula de supraveghere a frontierei a observat cinci adulți şi trei copii, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Ucraina şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 45 ani, care intenţionau să ajungă în spaţiul Schengen. Cele opt persoane au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare şi de aici pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru spaţiul Schengen”, a declarat Mihaela Leș, agent şef adjunct de poliţie, ofițerul de presă al ITPF Timișoara.

Poliţiştii de frontieră îi cercetează acum pe cei opt pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Acesta este cea de-a doua tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de vest din acest an. Acum o săptămână, un grup de kosovari a încercat să intre ilegal din Serbia în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.