Un pod din beton lung de peste 200 de metri s-a rupt...

Un pod din beton lung de peste 200 de metri s-a rupt de la jumătate, iar două autoturisme au rămas suspendate

0
DISTRIBUIȚI

pod rupt hunedoara

Un pod din beton lung de peste 200 de metri, construit în anii ’70 peste râul Strei, în judeţul Hunedoara, s-a rupt de la jumătate, în noaptea de marţi spre miercuri, iar două autoturisme care se aflau în trafic în timp ce pilonul din mijloc a cedat au rămas suspendate, fiind recuperate de pompieri.

”Două autoturisme au rămas pe porţiunea prăbuşită a podului. S-a acţionat pentru scoaterea autoturismelor şi balizarea zonei ca să nu mai intre şi alţi conducători auto şi să se expună riscului de a cădea în râul Strei.


Persoanele care erau în maşini nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Au ieşit singuri din maşini şi au apelat 112”, a spus şeful Detaşamentului Hunedoara al ISU Iancu de Hunedoara, căpitan Ovidiu Oprean.

Şoferii autoturismelor rămase suspendate pe pod povestesc că au simţit cum le “fuge pământul de sub picioare”. „Am realizat că scap maşina de sub control, în timp ce podul se prăbuşea cu mine cu tot. Am tras frâna de mână ca să nu scape de tot maşina”, a povestit şoferul a cărui maşină se afla pe pod. Acesta a scăpat teafăr, dar autoturismul său a fost avariat.

Reprezentanţii Consiului Judeţean Hunedoara, în administrarea căruia se află podul, s-au deplasat în zonă şi au format o comisie care va evalua situaţia. “Săptămâna trecută am avut un inginer care a trecut pe aici şi nu se vedeau niciun fel de semne că s-ar putea rupe podul. Este un accident şi trebuie să-i mulţumim Domnului că nu au fost victime. S-a întâmplat pe timpul nopţii când nu este trafic intens. Pagubele sunt însemnate şi va fi un efort pentru Consiliul Judeţean să refacă acest pod. Sper să o putem face cât mai repede”, a declarat vicepreşedintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint.

Podul construit în anii ’70, care leagă comuna Bretea Română de DN66, lung de aproape 200 de metri, s-a rupt de la jumătate şi nu mai poate fi folosit, astfel că locuitorii satelor din apropiere vor fi nevoiţi să facă un ocol de 10 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.