Polițiști atacați de un șofer beat care a provocat un accident. Vezi...

Polițiști atacați de un șofer beat care a provocat un accident. Vezi ce pedeapsă riscă agresorul

0
DISTRIBUIȚI

rutiera 5

Un bărbat în stare de ebrietate a ieșit cu mașina de pe șosea, distrugându-și automobilul, între Reșița și Caransebeș. La sosirea polițiștilor, șoferul a susținut că a fost lovit din spate de altă mașină, acesta fiind motivul pentru care a ajuns în șanț.

Agenții de la Poliția Rutieră nu l-au crezut, însă, pe cuvânt, mai ales că bărbatul dădea semne vădite de ebrietate, și i-au cerut să facă un test cu aparatul etilotest. Acesta a fost momentul în care șoferul care și-a distrus singur mașina a devenit agresiv, înjurându-i pe polițiști și chiar agresând-ul pe unul dintre ei.

Oamenii de ordine nu au stat pe gânduri și l-au încătușat pe conducătorul auto recalcitrant, care nu a mai avut de ales și a suflat în etilotest, care a relevat o concentrație de alcool în aerul expirat de aprope 1 mg/l.


Șoferul a fost dus la Spitalul Județean Reșița, unde i s-au luat probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

”Pentru a clarifica cauzele şi împrejurările ce au condus la avarierea autoturismului i-au adresat întrebări bărbatului găsit la faţa locului. În acest context bărbatul a adresat injurii, expresii obscene, ameninţări cu acte de violenţă, la adresa poliţiştilor, după care, fără nici un motiv a lovit cu capul în zona feţei unul dintre agenţii de poliţie. Imediat bărbatul a fost imobilizat de colegul poliţistului. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta a refuzat. Întrucât bărbatul se manifesta violent a fost condus şi internat la Spitalul de Psihiatrie Reşiţa”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Bărbatul va fi cercetat penal pentru conducerea pe drumurile publice în stare de ebrietate și pentru ultraj, fapte pentru care riscă până la 7 ani de pușcărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.