Unul dintre cei mai cunoscuţi barmani din România, despre trendurile cocktailurilor

Unul dintre cei mai cunoscuţi barmani din România, despre trendurile cocktailurilor

0
DISTRIBUIȚI

costingache2

Cei care circulă prin cluburile şi pub-urile din Timişoara ştiu că unul dintre atuurile oricărui loc de acest fel este un bun barman. Iar pentru că aceştia, la rândul lor au nevoie de specializări, din când în când, la iniţiativa unor firme aflate în branşă, barmanii au ocazia să înveţe „trucuri“ din partea unor maeştri. Zilele trecute, barmanii timişoreni au avut ocazia să participe la un training motivaţional de bartending şi mixologie, susţinut de Costin Gache, unul din cei mai cunoscuţi barmani din ţara noastră. „În zilele noastre, când totul se schimbă aşa rapid, şi barmanii trebuie să ţină pasul. Deşi suntem o ţară în care se bea multă bere şi în care cockteilurile sunt doar un accesoriu, există cerere şi pentru asemenea băuturi. Am prezentat conceptul unui meniu, eventual şi cadrul şi o băutură inovatoare care să creeze un trend“, ne-a declarat barmanul, care i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să participe la una din cele mai mari competiţii mondiale din domeniu, Bols Around The World. Cele mai băute cockteiluri din ţara noastră, în opinia lui, sunt Mojito, Cosmopolitan, Long Island Iced Tea sau Cuba Libre. Iar noul trend în servirea cockteilurilor este acela ca acestea să fie servite neconvenţional.

costin gache

Mojito, pe gustul tuturor

„Cockteilurile au un preţ mai mare, e greu să-ţi permiţi.


Un cockteil te mângâie şi în vremurile noastre nu mai avem timp de aşa ceva. Cel mai băut cockteil în România este Mojito cu siguranţă. E la modă menta în băuturi. E refreshing, merge e cu romul care are o ascensiune puternică în toată lumea. Se mai beau cockteilurile clasice: Cosmopolitan, Long Island Iced Trea, Cuba Libre, Aperol Spritz. Motivul pentru care merge lumea la club e muzica. Şi shot-urile, care-s foarte populare. Un cockteil necesită un cadru mai aparte. Şi trebuie oferit ca atare. Fiindcă trăim într-o eră a schimbărilor rapide, există foarte multe reinterpretări ale modului de prezentare a acestora. Cockteilurile nu se mai servesc în pahar. Ci într-o cană mai ciudată sau o conservă. Contează foarte mult elementul vizual. Contează foarte mult cum arată un cockteil, e la fel de important ca şi gustul acestuia“, spune el.

Nu îşi permite oricine

Principala greşeală pe care o fac barmanii autohtoni este aceea că nu-şi completează cunoştinţele şi în afara orelor de muncă. „Barmanii români sunt leneşi. Încearcă să înveţe doar la locul de muncă. Ca să fii competitiv, trebuie să înveţi, să te informezi. Există multe şcoli mişto, dar în era asta cu Facebook sunt atâtea şcoli video online. Nici nu mai trebuie să te mişti de acasă. Contează să vrei“, spune Costin Gache. Deşi preţurile cockteilurilor sunt mult mai mici în Timişoara dect în Bucureşti, în capitală se consumă mult mai multe băuturi de acest fel. „E o diferenţă mare de consum, fiindcă e un produs scump. În Bucureşti, chiar dacă e mai scump, tot se consumă mai mult cockteilurile. În capitală, preţul unui cockteil este undeva la 23 de lei. În Timişoara, e 15 lei. Puterea de cumpărare e mai mare acolo. La o ieşire în wekend, două persoane consumă lejer 400 de lei. Pe când în ţară, nu e chiar aşa“, a mai adăugat Costin Gache.

Vezi aici un video cu celebrul barman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.