Vântul a răscolit vestul României. Vezi care au fost urmările codului portocaliu

Vântul a răscolit vestul României. Vezi care au fost urmările codului portocaliu

0
DISTRIBUIȚI

acoperis coronini digi24 hunedoara vant acoperis

Începând de duminică dimineața, mai multe județe din țară, printre care Timiș și Caraș-Severin, s-au aflat sub cod  portocaliu și galben de vânt. În Caraș, codul a fost „promovat” la portocaliu pentru prima parte a zilei, iar efectele vântului de peste 90 km/h s-au făcut simțite.

În județul Hunedoara nu a fost anunțat cod galben de vânt, însă mai multe clădiri și mașini au suferit stricăciuni din cauza rafalelor puternice. „A fost distrus parțial acoperișul spitalului din Hațeg, dar și acoperișurile a trei case și trei blocuri de locuințe. Trei mașini au fost avariate de resturile căzute. Echipaje ale pompierilor și Jandarmeriei au fost mobilizate pentru a îndepărta efectele. Nimeni nu a fost rănit”, a declarat căpitan Anemona Doda, purtător de cuvânt la ISU Hunedoara.

„Opt localități din zonele Hațeg, Călan și Ilia au rămas fără curent din cauza vântului puternic.


Aproximativ 1.000 de persoane au fost afectate”, a spus prefectul de Hunedoara, Sorin Vasilescu.

Și în județul Caraș-Severin mai multe localități au rămas, duminică dimineața, fără curent electric. De altfel, vântul puternic afectează de câteva zile județul Caraș-Severin, acoperișul unui bloc din Caransebeș fiind pe jumătate smuls sâmbătă. Vântul și-a făcut de cap și astăzi, iar o casă din satul Coronini a rămas fără acoperiș, acesta fiind smuls și aruncat peste alte două case. De altfel, mai multe construcții au avut de suferit din cauza rafalelor puternice de vânt însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Drumul spre muntele Semenic a fost închis de autorități, fiind blocat de zăpada viscolită, iar mai multe localități de pe Clisura Dunării au rămas fără curent electric în prima parte a zilei de duminică, inclusiv orașul Moldova Nouă. Din cauza vântului puternic este întreruptă şi navigaţia pe Dunăre, încă de vineri, între km 1040 şi 1075, în zona Moldova Veche – Veliko Gradiște.

Codul galben expiră duminică seara, la ora 20.00, însă vântul va sufla în continuare cu putere. Săptămâna viitoare, vremea se va mai îmblânzi, fiind prognozate temperaturi de până la 7 grade Celsius pe timpul zilei.

Situația a fost și mai gravă dincolo de Dunăre, în Serbia, unde sute de oameni au rămas blocați în mașini din cauza zăpezii viscolite, autoritățile mobilizând armata pentru a-i salva pe cei blocați în autovehicule. De altfel, sârbii au și oprit, vineri, accesul mașinilor de mare tonaj prin vămile Moravița, Jimbolia și Naidăș.

Foto: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.