VIOLENŢE la Kiev: 26 de persoane au murit, sute au fost rănite....

VIOLENŢE la Kiev: 26 de persoane au murit, sute au fost rănite. Ianukovici decretează joi zi de DOLIU NAŢIONAL. Serviciile de securitate lansează o operaţiune „antiteroristă”

0
DISTRIBUIȚI

viktor ianukovici

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi în apropierea Parlamentului de la Kiev, ducând la probabil cea mai sângeroasă confruntare de la începutul protestelor din Ucraina, relatează Mediafax. 26 de persoane, civili şi poliţişti, au fost ucise în cursul violenţelor, potrivit ultimului bilanţ oficial.


Un jurnalist a murit după ce a fost împuşcat. Serviciile ucrainene de securitate SBU au anunţat miercuri lansarea unei operaţiuni „antiteroriste” la nivel naţional.

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, l-a demis, în această seară, pe şeful Statului Major al armatei, după ce Ministerul Apărării a anunţat extinderea atribuţiilor militarilor în operaţiunile contra „extremismului”. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, şeful Statului Major, Volodimir Zamana, a fost demis, fiind înlocuit cu Iuri Iliin.  Armata ucraineană poate utiliza armele şi poate impune interdicţii de circulaţie, anunţă Ministerul ucrainean al Apărării, în cadrul măsurilor antiteroriste adoptate pentru neutralizarea „extremiştilor”, relatează AFP. „Militarii au dreptul să utilizeze arme în cadrul operaţiunilor antiteroriste”, precizează Ministerul Apărării. „Militarii au dreptul de a limita şi a interzice circulaţia vehiculelor şi a pietonilor”, a adăugat instituţia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.