Virgil Ianţu îşi lansează noul album la Timişoara. Ce piese consacrate a...

Virgil Ianţu îşi lansează noul album la Timişoara. Ce piese consacrate a „reinventat” timişoreanul

0
DISTRIBUIȚI

virgiliantu

După aproape 14 ani de televiziune, Virgil Ianţu revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat „Ieri şi Azi” –  o colecţie inedită de piese româneşti cunoscute, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generaţii de fani, prima oprire a turneului de lansare a albumului urmând să se desfăşoare la Timişoara, în data de 1 martie. „Acest album este o mica istorie a muzicii româneşti, o colecţie frumoasă care sper să placă. Nu are un public ţintă anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună şi poate fi ascultat şi de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar şi de cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis” mărturiseşte Virgil Ianţu.


 „Ieri şi Azi” reprezintă o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite, dar reunite acum într-un singur creuzet muzical mânuit de George Natsis şi Adrian Despot.

Rezultatul este o colecţie desăvârşită de melodii swing, din care publicul a avut deja ocazia să asculte o mică parte înca de la finalul anului trecut, când radiourile româneşti au preluat primul single al albumului, „Ce bine că eşti”, piesa originală fiind interpretată de Nicu Alifantis. Acesta nu este singurul artist a cărui compoziţie a fost reorchestrată în stilul swing, în cuprinsul noului album regăsindu-se şi Timpuri Noi (Tanţa), Aura Urziceanu (Dor de viaţă), Loredana (Extravaganza), Direcţia 5 (Dacă ai şti), Ştefan Bănică (Găseşte-mi loc în inima ta), Simplu (Oare ştii), Viţa de vie (Praf de stele), Aurelian Andreescu (Dorul) şi Holograf (Vreau o minune). „Sper ca acest album, atunci când se va lansa şi îl veţi asculta, să vă placă şi să ajungă exact acolo unde i-am stabilit eu destinaţia.”. Aceasta este dorinţa lui Virgil Ianţu în ceea ce priveşte proiectul său de suflet ce va fi disponibil în versiune electronică pe iTunes chiar la jumătatea acestei luni. Turneul va cuprinde mai multe oraşe, toate spectacolele urmând a se desfăşura în formulă extinsă, alături de muzicienii de la Bucharest Jazz Orchestra. Primul concert va avea loc pe 1 martie, la Filarmonica Banatului din Timişoara, oraşul natal al artistului. Biletele pentru show-ul din Timişoara au preţuri cuprinse între 70 şi 120 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.