Calitatea aerului este tot mai proastă în Timişoara. Ce investiţie vrea să...

Calitatea aerului este tot mai proastă în Timişoara. Ce investiţie vrea să facă primăria

1
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 5

Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile de primăvară din Banat afectează negativ calitatea aerului. Astăzi, în cadrul unei şedinţe la Prefectura Timiş, Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş a informat că anul începe cu veşti proaste, asta pentru că la toate staţiile de măsurare a calităţii aerului au fost înregistrate depăşiri. La staţia TM 1 au fost înregistrate două depăşiri, la Tm 3 două depăşiri, TM 5 trei depăşiri, TM 6 două depăşiri.


„Sunt depăşiri pentru că nu au fost înregistrate nici un fel de precipitaţii, au fost foarte multe ore de calm atmosferic şi ca atare concentraţiile s-au acumulat. Este lună de iarnă, este o evoluţie previzibilă pentru lunile de iarnă, de obicei avem depăşiri în aceste luni”, a detalia Doina Marin, director executiv adjunct la Agenţia Regională pentru Protecția Mediului Timişoara. Aceasta a mai spus că aşteaptă îmbunătăţiri în perioada următoare, datorită faptului că urmează precipitaţii.

Un reprezentant al Primăriei Timişoara a informat că, momentan, instituţia realizează o inventariere a spaţiilor verzi pentru a vedea ce se întâmplă de la ultima cadastrare. Pentru a asigura o calitate optimă a aerului, primăria are în plan să achiziţioneze staţii de filtare a aerului pe care să le instalaze în diverse puncte din oraş. În acest sens, pentru a testa dacă filtrarea aerului este soluţia optimă, municipalitatea vrea să instaleze o astfel de staţie pilot. Practic, staţiile sunt un fel de aspiratoare care filtrează aerul şi preiau particulele care sunt colectate în saci.

1 COMENTARIU

  1. Inventarierea spatiilor verzi? Sa nu uite sa stearga de pe lista Piata Libertatii si sa adauge Padurea Verde, care-i la o aruncatura de bat de centrul istoric 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.