Cum a performat serviciul juridic al primăriei de când a ieşit de...

Cum a performat serviciul juridic al primăriei de când a ieşit de sub „domnia” lui Cojocari

0
DISTRIBUIȚI

robu01 (1)

De când serviciul juridic nu se mai află în subordinea secretarului primăriei, Jean Cojocari, lucrurile au intrat pe un făgaş normal, sau cel puţin asta susţine primarul Nicolae Robu. Edilul şef a anunţat că numărul proceselor câştigate de Serviciul Juridic al primăriei a crescut cu 25% de când a venit la conducerea insituţiei şi a preluat serviciul în subordinea sa.


Conform edilului şef muncipalitatea are nu mai puţin de 460 de procese la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Curtea Constituţională 466, la Curtea de Apel 1.026, 2.257 la Tribunalul Timiş, 2.269 la Parchet, 41 de executări judecătoreşti şi 245 de speţe legate de Oficiul de Casastru. Robu a informat că în 2013 au fost constitutite 586 de dosare noi din care 24 procese pentru obligarea persoanelor care au încâlcat discplina în construcţii să intre în legalitate.

Tot în 2013 au fost pe rol 38 de litigii întemeiate pe prevederile legii nr. 10 din 2001 pentru anularea contractelor de vânzare – cumpărare încheiate în temeiul predeverilor legii 12 privind restituirea imobilelor. Robu a adăugat şi că insituţia primăriei a fost reprezentată în absolut toate litigiile existente atât în Timişoara, cât şi în alte localităţi, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi că „anul trecut au fost aduse la îndeplinire 68 de hotărâri judecătoreşti, 166 de evacuări administrative în baza dispoziţiilor emise de primar şi 18 dispoziţii de demolare a unor construcţii efectuate fără autorizaţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.