„Ziua Mamei cu Hepatită”, o campanie care vrea să atragă atenţia asupra...

„Ziua Mamei cu Hepatită”, o campanie care vrea să atragă atenţia asupra importanţei depistării acestei boli la timp

0
DISTRIBUIȚI

mama-si-copil

Cea de-a cincea ediţie a campaniei „Ziua Mamei cu Hepatită” se desfăşoară şi în acest an în oraşul de pe Bega, începând cu data de 1 martie. Campania are ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei depistării infecţiei cu virusurile B, C şi D în rândul tinerelor femei, înainte de a rămâne însărcinate sau cât mai devreme în timpul sarcinii.

„Pe parcursul lunii martie, cu sprijinul voluntarilor, vom merge în spitale, clinici, cabinete medicale, unde vom discuta direct cu medicii şi pacienţii asupra problematicii.


Se vor împărţi materiale informative ce conţin şi indicaţii despre modul în care se poate face testarea, costurile testării, precum şi date de contact de unde se pot obţine informaţii suplimentare. Acolo unde se va putea, ne dorim să avem întâlniri cu pacienţii la care să poată participa şi medici specialişti pentru a oferi informaţii corecte”, precizează Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), organizatoarea campaniei „Ziua Mamei cu Hepatită”.

Un alt obiectiv al campaniei îl reprezintă şi informarea corectă a tinerelor femei şi a familiilor acestora despre comportamentul şi atitudinea pe care ar trebui să o aibă pa parcursul sarcinii şi după naşterea copilului, în cazul descoperirii unei infecţii cu un virus hepatic. De asemenea, campania vizeată şi familiile care au în familie copii afectaţi de hepatita B sau C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.