2014, Anul Bicicletei la Timișoara. Ce evenimente organizează Verde pentru Biciclete ...

2014, Anul Bicicletei la Timișoara. Ce evenimente organizează Verde pentru Biciclete pentru iubitorii mersului pe două roți

0
DISTRIBUIȚI

biciclete-verde-4-4-640x426

În orașul de pe Bega, 2014 reprezintă Anul Bicicletei. Motivele care stau la baza acestei afirmații sunt numeroase, de la sănătatea proprie la cea a orașului, de la lucrările de reamenajare la economisirea de timp și bani, de la tendința de a face mai multă mișcare la life-style. “Orașul poate fi considerat un șantier, așa ca bicicleta se pretează foarte bine în deplasările prin oraș, timișorenii pot ajunge mai repede pe bicicletă la locul de muncă decât cu mașina sau mijloacele de transport în comun”, consideră Romina Faur, coordonator “Verde pentru Biciclete”.

Cu scopul promovării mersului pe două roți, în acest an vor fi organizate o serie de proiecte și acțiuni care să susțină ideea că 2014 reprezintă Anul Bicicletei la Timișoara, considerat orașul cu cea mai mare comunitate de bicicliști din România.


Prima acțiune are loc pe 6 aprilie, și anume Pedalarea de Primăvară, plimbarea va avea tema “și eu iubesc Verde pentru Biciclete”. Urmează Business pe bicicletă, pe 22 iunie, un eveniment organizat în premieră în mai multe orașe din țară, la care participă oameni de afaceri.

Nu a fost uitată nici acțiunea “Cochete pe bicicletă”, pedalarea dedicată feminității pe bicicletă – 24 iunie, turele cicliste bănățene și proiecții de filme pe tematică ciclită în perioada iunie – august, cupa Arsenal Park pe 3 august, concurs foto “Bicicliști în Timișoara”, în luna septembrie sau “Numărătoarea de toamnă”, în octombrie.

Până în acest moment, pe străzile din Timișoara circulă aproximativ 14.000 de bicicliști cu număr “Verde pentru Biciclete”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.