Aerul din Timişoara, din ce în ce mai poluat. Câte depăşiri ale...

Aerul din Timişoara, din ce în ce mai poluat. Câte depăşiri ale normelor s-au înregistrat luna trecută şi cine promite măsuri drastice

2
DISTRIBUIȚI

poluare

Timişoara rămâne în continuare un oraș poluat. Dacă luna trecută Agenţia de Mediu a raportat depăşiri la toate staţiile de măsurare a calităţii aerului, luna acesta lucrurile nu s-au schimbat cu nimic. Şantierele din oraş, temperaturile crescute şi lipsa precipitaţiilor îşi spun cuvântul.

Din 14 februarie şi până în 12 martie s-au înregistrat nu mai puţin de 20 de depăşiri ale normelor în ceea ce privește calitatea aerului.


La staţia TM 5, din Calea Aradului, au fost 11 depăşiri ale valorii limită, la staţia TM 3 (Carani), s-au înregistrat două depăşiri până în 12 martie, iar la TM 5 – Calea Aradului – nu mai puțin de 14 depăşiri .La graniţă, la Moraviţa, s-au înregistrat două depăşiri în 2014.

„Fenomenul acesta de zile calde şi nopţi reci, fenomenele meteorologice care au încurajat adunarea poluanţilor sunt cauza acestor depăşiri. Nu ştiu dacă condiţiile meteorologie nu ne-au ajutat în 2012. Se poate ca la temperaturi scăzute şi fără vânt considerabil să se acumuleze poluanţi”, spune Doina Marin, directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timişoara.

În acest sens, Poliţia Locală şi Garda de Mediu au demarat cot la cot controale la şantierele din oraş, cu promisiunea că sancţunile aplicate vor fi maxime.

2 COMENTARII

  1. In fiecare dimineata si seara cind iesi in curte in zona Calea Lipovei vine un miros ce aduce a oua clocite dinspre Continental
    Putoarea asta demonstreaza ca este vorba de aer poluat si nu de un simplu disconfort
    degeaba ne plingem primarului Robu ca el se lauda ca afaceristii de la Continental le-a dat copiilor un leagan
    Cu un leagan si cu sponsorizarea campaniei si a lui Robu afaceristii de la Continental ne omoara pe toti.

  2. Da, a facut un leagan sa le astupe gura si cateva mii de persoane sufera din cuza poluarii continentaluilui.care este situat in oras practic,si nimeni nu face nimic iar noi toti inhalam mirosul de cauciuc.PTR.ca Rominia este cosul altora de gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.