Aleşii locali şi-au dat girul. Când se va muta Coloana Fidelităţii în...

Aleşii locali şi-au dat girul. Când se va muta Coloana Fidelităţii în Piaţa Bălcescu

3
DISTRIBUIȚI

coloana fidelitatii timisoara expres

Primarul Nicolae Robu îşi va face voia, indiferent de comentariile UDMR: monumentul Coloana Fidelităţii va fi mutat din Cimitirul Eroilor în Piața Bălcescu.

Astăzi, în plenul Consiliului Local Timişoara, Robu a informat că monumentul a fost recondiţionat.


Mai mult, edilul a spus că a purtat discuţii cu arhitecţii care au analizat problema mutării şi care au stabilit o soluţie alternativă. O doua locaţie propusă pentru mutare ar fi fost Parcul Botanic, însă Robu nu a fost mulţumit de felul în care s-ar încadra monumentul în peisajul din zonă. Astfel, după discuţii ample, primarul a decis. Monumentul va fi mutat în Piaţa Bălcescu, recent amenajată şi renovată, indiferent de ceea ce spun cei care nu sunt de acord. Termenul avansat de edil pentru mutare este de cel mult câteva săptămâni.

Povestea mutării coloanei Fidelităţii a născut un mic război local între reprezentanții UDMR, care au spus că amplasarea statuii în intersecţie ar fi un afront la adresa populaţiei maghiare, și autoritățile locale. Recent, problema a fost abordată şi de ambasadorul Ungariei în România care a spus că nimic nu se poate face fără consultare. Mutarea monumentului se va face cu girul consilerilor locali care au fost puşi să voteze, pentru ca decizia să nu fie luată exclusiv de primar.

Foto: timisoaraexpres.ro

3 COMENTARII

  1. Foarte bine – sa o mute!
    Si ce-i daca este ranita sensibilitatea unor nationalisti? Si ce-i daca ambasadorul Ungariei rosteste niste vorbe pe care nu este obligat nimeni sa le bage in seama???
    Cati oameni mai cunosc semnificatia monumentului?

  2. O decizie buna. Istoria a fost asa cum a fost, nu se poate rescrie dupa bunul plac al maghiarimii. La urma urmei, e o lucrare artistica, numai in cimitir nu-si are locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.