Antonescu: Ponta nu are curaj fără camuflaj, ţinta lui e ca PNL...

Antonescu: Ponta nu are curaj fără camuflaj, ţinta lui e ca PNL să aibă un rezultat prost la alegeri

0
DISTRIBUIȚI

antonescu_ponta_digisport.roPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat astăzi declaraţiile premierului Victor Ponta privind refacerea USL, afirmând că şeful Guvernului „nu are curaj fără camuflaj” şi că ţinta acestuia este ca PNL să obţină un rezultat prost la europarlamentare şi „să scape de Antonescu”, scrie Mediafax.

Antonescu a fost întrebat cum vede afirmaţia premierului Victor Ponta legată de refacerea USL după europarlamentare. „Constat o dată că domnul Ponta nu are curaj fără camuflaj. Deci, tot vrea să ascundă PSD, că e cu alţii, că e cu UNPR, că e cu domnul Tăriceanu. Constat că ţinta politică a domnului Ponta este un rezultat prost al PNL la europarlamentare şi să scape de Antonescu şi nu am decât un mesaj să-i transmit: cum le-a spus dânsul celor de la PSD «scapă cine poate», eu îi spun «de ce ţi-e frică nu scapi»”, a afirmat Antonescu. Liderul PNL a adăugat că l-a rugat pe Victor Ponta „să fie demn”, dar constată că premierul nu doreşte acest lucru.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Senat, întrebat despre refacerea Uniunii Social Liberale (USL) că acest lucru se poate întâmpla, „şi cu domnul Antonescu şi fără domnia sa”, acest lucru urmând a-l decide liberalii. „Eu cred că se poate întâmpla acest lucru, pentru că duşmanul comun, domnul Băsescu, doamna Udrea şi sistemul lor, după cum vedeţi, a prins curaj din nou”, a spus Ponta, înainte de a intra la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El a ţinut să să precizeze că despre modul în care se poate reface această alianţă nu decide el.


„Eu cred că foarte bine putem şi cu domnul Antonescu, şi fără domnia sa, asta decid liberalii, nu decid eu. Poate vor alţii. PNL este aliatul nostru în USL”, a spus premierul. Întrebat dacă a discutat cu Crin Antonescu în ultima vreme, Victor Ponta a spus: „Nu am avut ocazia, dar o să discut oricând cu domnia sa, nu există niciun fel de restricţie din partea mea”.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, luni, membrilor coonducerii PSD, reuniţi în şedinţa BPN, să rămână în relaţii bune cu liberalii pentru că după 25 mai, respectiv după alegerile europarlamentare, vor fi din nou împreună. „Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii, inclusiv o să vă rog pe cât posibil – pe la Iaşi e mai greu – dar în rest cred că se poate să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că după 25 mai eu cred că vom fi nou împreună”, a spus Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces. Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, i-a transmis, printr-un comunicat de presă, premierului Victor Ponta să se concentreze asupra activităţii guvernamentale şi să înceteze în a mai clama refacerea USL după alegerile europarlamentare, să renunţe la „demagogie” şi „intrigi politice”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.