Au fost demolate primele garaje la Timişoara. Ce le va cere viceprimarul...

Au fost demolate primele garaje la Timişoara. Ce le va cere viceprimarul Traian Stoia proprietarilor de pe Brătianu

0
DISTRIBUIȚI

mare_garaje-640x480

După luni întregi de anunţuri războinice din partea Primăriei Timişoara, în sfârşit, au fost demolate primele garaje pe strada Podeanu. Primarul Nicolae Robu a declarat că „aş vrea să apeciez atitudinea civică exemplară pe care deţinătorii garajelor de pe  strada Podeanu au avut-o. Am avut în toamnă o discuţie cu reperezntanţi ai lor prin care mi-au prezentat un memoriu prin care  solicitau să amânăm demolarea până la venira primăverii.  I-am înţeles, aveau lucruri depozite în garaje şi nu ne-am grăbit atunci să facem această demonstraţie de forţă.


Le-am dat acea amânare până la venirea primăverii. Ei bine, de îndată ce a venit primăvara  le-am reamintim că trebuie să îşi demoleze garajele şi, fără niciun comentariu s-a trecut la demolarea garajelor. Se poate vedea chiar şi aşa cu loc neamenajat, imaginea străzii este cu totul alta şi, cât de curând, vom începe lucrările de amenajare a acestei străzi şi va avea cu totul alt aspect. (…) Într-o primă instanţă până când vom veni să extindem numărul de benzi şi să amenajăm trotuarele, vom pietrui ca oamenii să nu ţină maşinile în noroi”. Lucrările în zonă vor începe în cel mult două luni.

Primarul a comentat şi că demolările vor continua cu garajele din zone centrale. Legat de proprietarii de pe strada Brătianu, cu care primăria este în proces, după ce le-a cerut să achite sumele aferente ocupării domeniului public pentru ultimii cinci ani de zile , Robu a spus că i-a cerut viceprimarul Traian Stoia să îi cheme la discuţii. „Trebuie să  înţeleagă cu toţii că trebuie să renunţe la acele garaje pentru că oraşul are nevoie de acel teren pentru a construi o parcare supraterană acolo. Nu este un moft al nimănui, nu avem alte variante. Acolo este un spaţiu pentru a realiza o parcare. Este vorba despre două+trei baterii de garaje, plus alte două-trei garaje pe lângă acele baterii”, a completat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.