Băsescu: Nu poţi cere avocatului să te facă Albă ca Zăpada, când...

Băsescu: Nu poţi cere avocatului să te facă Albă ca Zăpada, când tu eşti infractor

0
DISTRIBUIȚI

congres pdl 1  basescu 7

Preşedintele Traian Băsescu declarat,astăzi, la Congresul Avocaţilor, că, în opinia sa, relaţia avocat-client este partea cea mai dificilă a actului de justiţie şi că nu poţi cere avocatului să te facă „Albă ca Zăpada” când eşti infractor, scrie Mediafax. „Vă mărturisesc că mi se pare partea cea mai dificilă a actului de justiţie relaţia avocat-client. Judecătorul e rece, stă cu Codul Penal în mână, procurorul este acuzatorul public, avocatul este într-un dualism între loialitatea faţă de client şi respectul faţă de lege”, a comentat şeful statului, precizând că acesta este „conflictul cel mai spectaculos din justiţie, pe de o parte, şi, în acelaşi timp, tipul de conflict care necesită cea mai multă înţelepciune”.

„Unde se opreşte avocatul în apărarea unui client care este vinovat şi mulţi cred că datoria avocatului este să te scape de pedeapsă, când tu eşti infractor.


Aici este din nou o chestiune de cultură”, a spus Traian Băsescu, adăugând că ceea ce îi poţi cere unui avocat este în marja de pedeapsă. „Nu poţi cere avocatului să te facă Albă ca Zăpadă când tu eşti infractor. Relaţia avocat-client, probabil, în mintea unui inginer, se aşază între minimul şi maximul pedepsei şi nu «scapă-mă, că atunci eşti avocat bun»”, a mai declarat Traian Băsescu, afirmând că avocatul este un slujitor al legii şi deasupra legii nu poate funcţiona nimic în justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.