Berbeceanu: „Când am fost arestat şi deţinut ilegal am avut încredere deplină...

Berbeceanu: „Când am fost arestat şi deţinut ilegal am avut încredere deplină în DNA”

1
DISTRIBUIȚI

berbeceanu la deva (101)

Polițistul căruia alți oameni ai legii i-au fabricat un dosar pentru a-l trimite după gratii, Traian Berbeceanu, s-a întors de la Bucureşti în noaptea de miercuri spre joi şi nu a vrut să discute despre motivul pentru care a fost în capitală, lăsând să se înţeleagă că are legătură cu dosarul Direcției Naționale Anticorupție.

Comisarul şef Traian Berbeceanu a fost aşteptat în faţa blocului unde locuieşte, din Deva, de mai mulţi jurnalişti faţă de care a recunoscut că şi-a pus încrederea în DNA, a sperat că procurorii anticorupţie vor demonstra că este victima unei înscenări şi mai speră că, odată aflat adevărul, va fi repus în funcţie.

„Încă de când am fost arestat şi deţinut ilegal am avut încredere deplină în Direcţia Naţională Anticorupţie, aşa cum nu vă ascund că am încredere foarte mare în DIICOT, pentru că am lucrat în mod direct sau indirect cu zeci de procurori DIICOT din ţară şi îi preţuiesc şi îi apreciez pentru profesionalismul lor”, a spus Berbeceanu.

„În dosarul DIICOT sunt inculpat şi sunt convins că se va face dreptate.


În dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie am calitatea de martor. Sunt denunţător. Vreau să ştiţi că dosarul acela, spre supriza mea, era deja înregistrat şi era în lucru înainte de a ajunge eu la DNA pentru a denunţa faptele prezumtiv infracţionale pe care le-am sesizat”, a mai spus Berbeceanu.

Fostul şef al BCCO Alba nu a comentat acţiunile DNA cu privire la procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean şi a poliţistului Alin Munteanu. În schimb, a transmis că îşi doreşte să se întoarcă în BCCO Alba.

„Îmi doresc categoric să mă întorc la vechiul loc de muncă. Este echipa mea şi doar acolo accept în sinea mea să îmi continui cariera de poliţist”, a mai adăugat Traian Berbeceanu.

Acesta a spus că dosarul care i-a fost înscenat era menit să descurajeze şi alţi poliţişti care îşi fac meseria. „Situaţia cumplită prin care am trecut eu a fost văzută de foarte mulţi colegi de-ai noştri tineri veniţi de pe băncile Academiei de Poliţie, de pe băncile şcolilor de agenţi de poliţie, colegi tineri şi fără experienţă care au fost bulversaţi şi poate nu au înţeles nimic din ceea ce s-a întâmplat. Situaţia mea a fost menită să îi descurajeze pe mulţi dintre poliţiştii care sunt în linia întâi, pe stradă, şi se confruntă cu infractori deosebit de periculoşi. În structurile Poliţiei Române sunt sute de profesionişti şi vreau pe această cale să îi rog să vorbească. Să încercăm împreună, cei cu experienţă, să redăm instituţiei Poliţiei Române demnitatea, încrederea şi forţa de care are nevoie”, a mai declarat Traian Berbeceanu. Acesta s-a declarat dezamăgit de faptul că s-a speculat ipoteza unei lupte între instituţiile statului.

1 COMENTARIU

  1. Adevar graieste!!!dar in Timisoara,orasul mafiotilor pe fata,ciuma mafiei a trecut la grad de pandemie!!!s-a ajuns la nivelul,cand dai intr-un corupt,se ridica automat cel putin 3-4 sa-l sprijine,va fi foarte,foarte greu sa distrugi acest sistem cladit in anii ’80!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.