CAMPANIE PRESSALERT.ro LUPTĂTOARELE Drama Mariei, mama gravidă, abandonată de soț, care n-are...

CAMPANIE PRESSALERT.ro LUPTĂTOARELE Drama Mariei, mama gravidă, abandonată de soț, care n-are zece lei în buzunar înainte de soroc

5
DISTRIBUIȚI

11_resize

În loc să fie alături de nevasta lui într-unul din cele mai frumoase momente din viața ei și să se bucure de băiețelul care așteaptă din moment în moment să vină pe lume, soțul Mariei a decis că cel mai bine ar fi să ia viața de la zero. Nu mai vrea să audă de familie, de soția și de fetița lui frumoasă care de abia a împlinit zece ani, și este hotărât să pornească pe alt drum, fără să se uite în urma sa.

Acum, Maria V. a devenit, fără să vrea, capul familiei. O povară mult prea grea pentru o femeie de 32 de ani, care este nevoită, cu doar câteva sute de lei, să întrețină întreaga familie. “A fost primul meu prieten și, după patru ani, am decis să ne căsătorim. Încă îl iubesc și aș vrea să nu ne părăsească, dar el este decis să plece”, este strigătul disperat al Mariei, care încă speră că totul este doar un vis urât din care își dorește din tot sufletul să se trezească cât mai curând.

Familia Mariei este una modestă, femeia și soțul acesteia s-au străduit întotdeauna să îi asigure fiicei lor măcar strictul necesar. Maria nici nu-și dorea mai mult, soțul și copilul lor reprezentau cea mai mare bogăție pentru ea. Însă, de câteva luni, timișoreanca trece printr-o dramă cumplită. A rămas însărcinată din greșeală în vara anului trecut, cu cel de-al doilea copil, iar soțul a amenințat-o să nu se gândească nici măcar o secundă să îl avorteze, altfel o va părăsi.

Nu a durat mult și Maria a început să observe că soțul ei devine din ce în ce mai rece, nu cumpăra nimic în casă și nici cu ea nu mai era așa de atent. Totul a culminat într-o seară, când și-a auzit soțul în timp ce-i făcea declarații de dragoste unei alte femei, la telefon. A simțit că totul se prăbușește. A doua zi, bărbatul și-a făcut bagajele și a plecat, fără să aibă nici măcar un mic regret că lasă în urma lui un copil și o femeie cu care și-a petrecut peste zece ani din viață.

“De parcă nu ar fi fost de ajuns, după câteva zile m-au sunat proprietarii apartamentului în care locuiam în chirie să-mi spună să le dau banii pe luna următoare și să mă anunțe că trebuie să mă mut în altă parte.


L-am sunat, am crezut că o să mă ajute, dar mi-a spus ironic să fac ce vreau, pentru că el nu mai are de gând să se întoarcă și nici nu-l mai interesează de noi”, își amintește Maria cu câtă ură i-a vorbit bărbatul.

Femeia ar fi dorit să ia o decizie de una singură, dar nu avea posibilitatea financiară să o facă, singurul venit erau doar câteva sute de lei, de pe urma concediului materal în care a intrat cu câteva luni înainte să nască. Și-a luat inima în dinți și i-a spus rușinată proprietarei cu ce probleme se confruntă. Aceasta a înțeles-o, astfel că Maria poate să rămână în apartamentul închiriat cu o sută de euro cel puțin un an.

“Mă gândesc că trebuie să nasc zilele astea, dar eu nu am nici măcar zece lei în buzunar. Nu am avut bani să cumpăr nici măcar o hăinuță pentru băiețel. După ce-o să nasc, două, trei luni nu o să mai iau niciun ban până se rezolvă cu indemnizația de creștere a copilului. Nu știu ce-o să fac, trebuie neapărat să-mi găsesc ceva de lucru. M-am gândit ca la două săptămâni după ce nasc să las copilul cu fata și să mă angajez undeva, altfel o să ajungem în stradă. Sunt din ce în ce mai disperată acum”, ne povestește Maria, iar lacrimile nu o ascultă și încep să-i curgă pe obraji.

Soțul Mariei în zadar a sperat că va reuși să-și refacă viața, pentru că relația nu a mers, astfel că după doar o lună s-a întors în apartamentul în care locuiește Maria, dar nici vorbă cu gândul de împăcare. Maria a sperat la început că îl va face să se răzgândească și să nu le părăsească, dar fără succes, bărbatul doarme într-o cameră separată și este decis să plece din nou.

Maria se întristează când se gândește cum o să se descurce singură cu doi copii. “Tot mă rog să îl nasc mai grăsuț, să cântărească peste trei kilograme, ca să nu stau mult în spital, pentru că nu am cu cine să o las pe fiica mea. El vrea să ne părăsească în continuare, spune că își dorește să fie liber, m-am convins că nu-i pasă de noi”, își încheie povestea plină de regret Maria.

Maria este sprijinită să treacă mai uşor peste greutăţi în cadrul Fundaţiei Estera, singurul ONG din Timişoara care le ajută pe femeile însărcinate aflate în situaţii critice. Aici, femeia primeşte consiliere psihologică, pâine o dată pe săptămână şi hăinuţe pentru fetiţa ei.

5 COMENTARII

  1. buna ziua,

    sunt din timisoara , sunt si eu mamica unui baiat de 10 ani, va rog daca ati putea sa mi trimiteti un mail cu nr Mariei de tel. as dori sa iau legatura cu ea,va multumesc.

  2. Paine o data pe saptamana? Fratilor, in ce tara traim? Ce ong se vrea acesta sa fie? Femeile de genul Mariei au nevoie de sprijin mult mai mare… nu doar atat… dar deh, si patronii de ong trebuie sa traiasca in lux…

  3. Dnule Bota nu stiu si nu cunosc legile dupa care functioneaza un ziar electronic sau presa in general,insa,nu mi se pare normal ca intr-un articol sa relatezi fapte ireprobabile ,atitudini neintelese de oameni normali si sa nu dai numele intreg al celui pe care de fapt le-a comis si pe care il expui in fata opiniei publice.Care-i motivul pt care un individ ca acesta trebuie sa fie protejat,la fel si tot felul de infractori care savarsesc fapte grave impotriva societatii,sunt protejati,scriindu-li-se dar initialele numelui? Scrieti dnilor ziaristi tot ceea ce tine de dvoastra,si denuntati orice fapta ce contravine legii si regulilor de convietuire sociala,sa stie lumea si toti cei care-I cunosc pe respectivii cine sunt si cu cine au de-a face, daca legea nu-I sperie, poate faptul ca vor afla cei care ii cunosc si reactia opiniei publice sa-i faca mai cumpatati!!! Vreau sa-i spun individului care si-a lasat familia, copiii, care ar trebui sa aiba protectia unui TATA in jungla in care traim, numita democratie,sa-i fie rusine si sa-l bata cel de sus,daca si-a lasat copiii pt o gaura de tarfa! RUSINE GUNOI STRADAL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.