Campusurile școlare de la Jimbolia și Sânnicolau Mare, tot mai aproape de...

Campusurile școlare de la Jimbolia și Sânnicolau Mare, tot mai aproape de a fi finalizate. De câți bani este nevoie și cum pot primăriile să-i obțină

0
DISTRIBUIȚI

zidar-640x228

Nu mai puțin de 200 de milioane de euro au fost alocați de Guvern, din fonduri europene, pentru finalizarea lucrărilor începute la sute de școli sau campusuri școlare din întreaga țară. În județul Timiș există șase astfel de construcții nefinalizate, iar primarii localităților în care se află aceste șantiere sunt așteptați, în perioadă următoare, să depună proiecte pentru a putea accesa fondurile disponibile.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, a afirmat că banii pot fi atrași de autoritățile locale în cadrul Programului Operațional Regional, cei 200 de milioane de euro trebuie cheltuiți până cel târziu la sfârșitul anului 2015.


„Banii sunt destinați pentru acele lucrări începute, dar nefinalizate din lipsă de fonduri. Printre cele mai importante investiții din județul Timiș se numără campusurile școlare de la Jimbolia și Sânnicolau Mare, pentru care ar fi nevoie de aproape 40 de milioane de lei”, a precizat Francisc Halasz.

Inspectorii școlari vor încerca, în perioada următoare, să-i mobilizeze pe primari să depună documentația, astfel încât proiectele să poată fi duse la bun sfârșit. „Rolul inspectoratului școlar este doar de a monitoriza situația și a sensibiliza autoritățile locale să depună proiecte. Din păcate, grădinițele nu pot primi bani prin intermediul acestui program”, a mai spus inspectorul școlar adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.