Cancerul intestinului gros, a doua cea mai frecventă formă de cancer în...

Cancerul intestinului gros, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România. Cum poți să-ți crești șansele de supraviețuire

0
DISTRIBUIȚI

medic1

Conform celor mai recente date Globocan 2012, cancerul intestinului gros a urcat pe locul al doilea în randul celor mai frecvente forme de cancer, atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților, în țara noastră. Timișul, unde incidența cancerului în general este crescută, nu face excepție. Datele privind incidența acestei boli în România arată că 10.256 de români sunt diagnosticați în fiecare an cu această formă de cancer, iar 5.675 de persoane mor anual.

Nouă din 10 pacienți diagnosticați ar putea fi salvați dacă s-ar prezenta la medic încă de la primele simptome.


Aceasta e concluzia specialiștilor care au decis să le atragă bănățenilor atenția vizavi de impactul cancerului intestinului gros.

Cancerul intestinului gros este diagnosticat cel mai frecvent la persoane cu vârsta peste 50 de ani. Una dintre cauzele principale incriminate pentru creșterea numărului de cazuri de cancer al intestinului gros este atitudinea generală a publicului, explică medicii. “Oamenii evită să meargă la medic pentru că le este jenă sau frică. Statistic, la nivel mondial, 93 din 100 de bolnavi pot fi salvați dacă sunt diagnosticați precoce, prin control periodic. Din păcate, rușinea îi impiedică pe cei care prezintă primele simptome să apeleze la medic”, a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Specialiștii atrag atenția care sunt principalele semne ale bolii: dureri sau crampe abdominale, anemie inexlplicabilă, scaun cu sânge, modificarea tranzitului intestinal, pierdere nejustificată în greutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.