Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s i-a uimit pe francezi. Vezi cum i-a ridiculizat...

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s i-a uimit pe francezi. Vezi cum i-a ridiculizat pe marii lideri ai lumii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

stefan popa popas 04

Ștefan Popa Popa’s a încheiat memorabil săptămâna la Salon du Livre de la Paris, unde i-a dat pe spate pe francezi cu a sa expoziție  „Anthropo-satire. Arts visuels”. Unul din membrii Grupului Bilderberg, Thierry de Montbrial, i-a vernisat expoziția, alături de prietenul de-o viață al timișoreanului, Plantu (Le Monde) – cel mai mare caricaturist francez.

Expoziția, care a fost vernisată, joi, la Ambasada României în Franţa, prezintă portretele unor importanţi oameni politici, printre care Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Francois Hollande, preşedintele Franţei, David Cameron, premierul Marii Britanii, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, dar şi George W. Bush, fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, şi Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene.


Obama apare în chip de boxer, Hollande ca un bufon, cu iubita la vedere, în timp ce Putin este reprezentat când ca cerșetor, când în ipostaza de a juca billiard cu globul pămânetesc, cu Obama, deasupra Ucrainei.  La evenimentul organizat la Ambasada Franţei au participat, printre alţii, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Lilian Zamfiroiu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, ambasadorul României în Franţa, Bogdan Mazuru, vicepreşedintele ICR Nagy Zoltan, dar şi Giorgio Cegna, fost decan al Facultăţii de arte Frumoase din Roma, care, alături de Plantu ( Le Monde) au vorbit la vernisaj.

După vernisaj, timp de patru zile, maestrul Popa’s a desenat în cadrul salonului, atât în standul României, cât și în cel al publicației Courrier International. A fost un adevărat maraton, în urma căruia s-au născut nu mai puțin de 2.000 de portrete. ”Sunteți cel mai tare din tot salonul” – i-a spus lui Popa’s o elevă, după ce a așteptat, cuminte, la coada lungă, să îi vină rândul la portretizare. Alături de ea, oficiali, artiști celebri și români stabiliți în Franța, au venit la standul care-l găzduia pe maestru pentru a fi portretizați de cel mai rapid caricaturist din lume.

Foto Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.