Aer tot mai poluat în județul Timiș. Care sunt cauzele și ce...

Aer tot mai poluat în județul Timiș. Care sunt cauzele și ce măsuri a dispus subprefectul Liliana Oneț

4
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 3

Primăvara vine cu veşti proaste pentru constructorii din Timişoara. La ultima şedinţă pe tema calităţii aerului, care s-a desfăşurat la Prefectura Timiş, agenţia de mediu a informat că la toate staţiile de măsurarea a calităţi aerului din judeţ s-au înregistrat depăşiri.

Situaţia a fost generată de lipsa precipitaţiilor, de pe o parte, şi de altă parte de faptul că în urbea de pe Bega sunt multe şantiere.


În plus, mai mulţi primari de pe raza judeţului s-au plâns că deşeurile rezultate din construcţii sunt aruncate pe raza comunelor lor, constructorii neavând contract cu operatori care să gestioneze deşeurile.

În acest sens, subprefectul Liliana Oneţ a solicitat ca, din luna martie, constructorii din Timişoara să fie luaţi „la puricat” de autorităţile competente, de la Inspectoratul de Stat în Construcţii până la poliţie. O altă problemă sesizată a fost lipsa unui deponeu special pentru deşeurile rezultate din construcţii. Recent, Consilul Judeţean Timiş a finalizat procedurile pentru amenajarea deponeului de la Ghizela, care a fost dat spre gestionare către Retim.

4 COMENTARII

  1. Cui foloseste faptul ca ocolim adevarul ? Timisoara este poluta, in primul rand, de gazele si substantele toxice emanate in atmosfera de catre Continental, Azur, Procter&Gamble, Constructim, Ecosistem si centrala termo din zona Sagului. Suintem vanduti cu totii marilor concerne industriale si, unii pentru ca astfel supravietuiesc, altii pentru ca sunt corupti, toleram activitatea celor care zi de zi ne distrug sanatatea. Pana si instalatia de masurare a poluarii din Calea Sagului, pentru a nu arata realitatea, am imprejmuit-o cu arbusti coniferi. Adevarul este ca suntem unul dintre cele mai polutate orase din Romania si aceasta poluare este determinata, in primul rand, de faptul ca cei trei grei, Continental, Azur si Procter&Gamble nu respecta normele de poluare. Pentru ce platim salarii la Garda de Mediu si Ministerul Mediului ?

    • Statiile de masurare a aerului masoara depasiri de pulberi, adica praf. Nu cred ca vreuna din firmele care le-ai pomenit produce asa ceva, eventual termocentrala intr-o oarecare masura. Problema e ca suntem un oras de campie, fara o perdea eficienta de copaci, pe ogoarele din jurul orasului „creste” doar pamant iar peste toate astea desigur santierele si masinile care plimba noroaiele de pe „spatiile verzi” pe care stationeaza. O alta sursa importanta si nociva (nu de praf) este gazul de esapament degajat de zecile de mii de masini din oras, unele cu motoare extrem de uzate, masini care garantez ca in occident nu ar mai avea voie sa circule. Dar la noi ITP-ul se face stim noi cum.

  2. Sa nu isi mai bata capul ca in cateva zile nu va mai fi subprefect.Oricum multumim ca macar in ultimele zile s-a ingrijorat de soarta amarastenilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.