Ce variantă de reamenjare a Parcului Central au ales timişorenii şi în...

Ce variantă de reamenjare a Parcului Central au ales timişorenii şi în ce stadiu sunt lucrările

1
DISTRIBUIȚI

parcul_central

Procedurile pentru reamenjarea Parcului Central sunt în plină desfăşurare la Timişoara. Vorbim desigur despre cele administrative şi nu despre demararea efectivă a lucrărilor.

La finele anului trecut, viceprimarul Dan Diaconu anunţa că va organiza, pe site-ul primăriei, o consultare publică pe tema renovării Parcului Central din Timişoara.


Locuitorii urbei de pe Bega au avut de ales între cele două variante puse la dispoziţie de specialiştii care au muncit pentru municipalitatea timişoreană – abordarea de tip grădindă vieneză şi cea peisajeră.

La acea dată, Diaconu a prezentat pe scurt cele două proiecte. Prima abordare prevedea un concept de grădină vieneză, 75% amenajarea peisajeră alcătuită dintr-o peluză punctată de exemplare de valoare şi grupuri compuse din arbori şi arbuşti şi 25% amenajare geometrică a axelor de compoziţie. A doua abordare are în vedere restaurarea peisajeră şi accentuarea stilului geometric existent pe cele două artere perpendiculare stil englezesc, cu peluze întinse, mutarea subarboretului la periferia parcului şi crearea în gazon a unor pete de culoare folosind vegetaţia persistentă.

Ei bine, timişorenii au optat în proporţie covârşitoare, de 99%, pentru varinata de grădină vieneză, motiv pentru care purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie, spune că deja procedurile pentru implementarea lucrărilor sunt demarate. Cel mai probabil banii vor veni de la bugetul local. Parcul nu îşi va schimba numai înfăţişarea, ci şi denumirea, devenind din Parcul Central – Parcul Scudier.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.