Cei mai buni studenți fizicieni din țară, în concurs la Universitatea de...

Cei mai buni studenți fizicieni din țară, în concurs la Universitatea de Vest

0
DISTRIBUIȚI

fizica-cuantica-spirituala-2409527

Studenți din întreaga țară, pasionați de Fizică, se întrec la Universitatea de Vest din Timișoara. În perioada 28 -29 martie va avea loc faza națională a celei de-a treia ediții a concursului studențesc de fizică “Dragomir Hurmuzescu”, eveniment organizat de Facultatea de Fizică din cadrul UVT.

“Concursul urmărește stimularea pregătirii de calitate a studenților fizicieni din universitățile românești prin valorificarea spiritului de competiție la nivel local și național, dar și realizarea de contacte la nivel studențesc și schimburi de experiență între studenții merituoși”, transmit organizatorii.

La concurs participă studenți ai unor facultăți de fizică din universități din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara.


Tinerii vor avea de rezolvat probleme de fizică din domenii precum mecanică, electricitate, magnetism, fizică moleculară și optică, dar aceștia vor avea de prezentat și rezultate ale activității de cercetare pe o anumită temă.

“Continuăm seria competițiilor de cel mai înalt nivel, sprijinim performanța și le insuflăm tinerilor un spirit competițional, să-și dorească a-și dezvolta în permanență aptitudinile. Scopul nostru este să creăm absolvenți competitivi care să se integreze cât mai rapid pe piața muncii”, spune Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.